Hyppää sisältöön

Hyvä joulumieli -keräys lähellä tavoitetta – Kasassa jo yli 1,4 miljoonaa

Jouluaattoon jatkuvan keräyksen tarkoituksena on kerätä rahaa ruokalahjakortteihin, jotka luovutetaan vähävaraisille tai vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille.

Hyvä joulumieli -keräys.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Saija Nironen

Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä joulumieli -keräys lähenee hyvää vauhtia tavoitettaan. Yhteensä keräyksen toivotaan saavan kasaan rahaa kaikkiaan päälle 1,5 miljoonalla euroa. Tällä summalla saisi yhteensä 22 000 kappaletta 70 euron arvoisia lahjakortteja.

– Aika lähellä tavoitetta ollaan, sillä tähän mennessä on kerätty jo 1 453 000 euroa. Nyt on niin sanotusti loppukirin aika, sanoo varainhankintapäällikkö Anna Laurinsilta SPR:stä.

Keräyksessä saadut ruokalahjakortit lahjoitetaan vähävaraisille tai vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille. Lahjakortin voi saada perhe, jossa asuu ainakin yksi alle 18-vuotias. Ideana on, että jokainen perhe saisi rahaa oman joulupöydän antimiin.

– Jouluruoka ja yhteinen ateria on monelle meistä tärkeä asia. Tämä keräys menee konkreettisesti juuri ruokaan ja se on saanut ihmiset ja yritykset lahjoittamaan.

Lama saa lahjoittamaan

Vallitsevan taloustilanteen vuoksi moni lahjoittaja on tänä vuonna tehnyt päätöksen tukea vähävaraisia juuri kotimaassa.

– Monella meistä asiat on hirveä hyvin, vaikka taloudellinen tilanne Suomessa on mikä on. On hienoa, että me haluamme myös jakaa hyvää niille, joilla ei mene ihan niin hyvin tällä hetkellä.

Laurinsillan mukaan lahjakortit ovat keränneet osakseen paljon hyvää palautetta. 70 euroa on hänen mukaan iso summa pienituloiselle perheelle.

– Yksi lahjakortin saanut henkilö kertoi, että heidän perheessään normaalin viikon ruokabudjetti on 40 euroa. Lahjakortti kerta kaikkiaan mykisti hänet, sillä nyt hän pystyy tekemään aivan erilaisen joulun perheelleen.

Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään 19. kerran. Se toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan sekä K-ruokakauppojen, S-ryhmän ja Lidlin kanssa.

Suosittelemme sinulle