Hyppää sisältöön

Hai hyppäsi surffarin laudalle Bondi Beachilla Australiassa

Dean Norburnin surffaussessiosta tuli ikimuistoinen, kun 1,8 metrinen hai ponnisti vedestä hänen laudalleen.

Bondi Beach Sydneyssä 20. marraskuuta. Kuva: Dan Himbrechts / EPA

Surffaaja joutui tänään tiistaina lähikosketuksiin hain kanssa Australian kuuluisimman rannan Bondi Beachin edustalla Sydneyssä, kun otus hyppäsi vedestä miehen laudalle.

Dean Norburn kertoo uutistoimisto AFP:lle, että hän oli välikohtauksen sattuessa surffaamassa kahden ystävänsä kanssa aikaisin aamulla.

– Olimme aallon murtumiskohdan takana ja meloin siinä hieman. Hidastin ja nousin istumaan laudalleni. Silloin hai sujahti ohitseni ja laskeutui laudalleni, Norburn sanoi.

Rantavahdit vahvistavat tarinan

Norburn kertoo säikähtäneensä haita. Hänen mukaansa hai hyppäsi pois laudalta yhtä nopeasti kuin se oli siihen ilmestynytkin. Lopulta hai ui hänen ystävänsä surffilaudan ali ja poistui paikalta.

– Se oli melko kummallista. Kyseessä oli ensimmäiseni (kohtaaminen hain kanssa). Toivottavasti se oli myös viimeinen.

Bondi Rescuen rantavahdit vahvistivat välikohtauksen Facebookissa. Heidän mukaansa hai oli noin 1,8 metriä pitkä. Rantavahdit kertovat, että ihmiset käskettiin pois vedestä tilanteen jälkeen.

Useita hain hyökkäyksiä tänä vuonna

Sydney on Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääkaupunki. Osavaltiossa noin 2 000 kilometriä rannikkoa. Hai on hyökännyt osavaltiossa ihmisen kimppuun 14 kertaa tänä vuonna.

Uuden Etelä-Walesin viranomaiset ovat vähän aikaa sitten ottaneet käyttöön useita uusia haintorjuntakeinoja. Haiden liikkeitä muun muassa seurataan drooneilla eli miehittämättömillä lennokeilla.

Lisäksi parin suositun rannan läheisyyteen mereen asennetaan uudenlaisia nylonista valmistettuja ekoesteitä, jotka yltävät merenpohjasta pintaan ja estävät haiden pääsyn rantavesiin.

Suosittelemme sinulle