Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Platini: "Nukkuiko Fifan eettinen komitea neljä vuotta?"

Michel Platini kysyy, miksi Fifan eettinen komitea antoi hänelle toimintakiellon juuri nyt, kun puheenjohtajakilpailu on käynnissä.

Michel Platini Fifan kokouksessa Zürichissä.
Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Michel Platini syyttää Fifan eettistä komiteaa "nukkumisesta neljän vuoden ajan". Komitea langetti maanantaina Platinille ja kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtajalle Sepp Blatterille kahdeksan vuoden toimintakiellon jalkapalloon.

Blatter hyväksyi vuonna 2011 kahden miljoonan dollarin palkkion, jonka Fifa maksoi Platinille ilman sopimusta tehdyistä avustajantehtävistä. Molemmat johtajat ovat kieltäneet tehneensä mitään väärää. Molemmat aikovat valittaa päätöksestä.

- Mitä Fifan eettinen komitea teki vuosien 2011 ja 2015 välillä? Nukkuiko se, Platini kysyi.

- Yhtäkkiä se heräsi. Se heräsi, kun Fifan puheenjohtajavaali on tulossa ja minä olen ehdokkaana. Se on ihmeellistä, Platini sanoi uutistoimista AFP:n haastattelussa.

Platini ei aio luovuttaa taistelua Fifan puheenjohtajuudesta.

- Aion taistella. Mutta sen jälkeen kanna vastuuni sen mukaan mitä tapahtuu. Mitä tahansa tapahtuu, maineeni on tahrattu. Minua on potkaistu hampaisiin. Minut on pantu samaan koriin Blatterin kanssa.

Suosittelemme