Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Pakolaisia hukkui Egeanmerellä

Ainakin kymmenen pakolaista, joiden joukossa oli viisi lasta, hukkui varhain keskiviikkoaamuna Egeanmerellä lähellä Kreikalle kuuluvaa Farmakonissin saarta.

Kreikan saarille on tullut yli 800 000 ihmistä Turkista Välimeren yli tänä vuonna. Kuva on Lesboksen saarelta lokakuulta.
Kreikan saarille on tullut yli 800 000 ihmistä Turkista Välimeren yli tänä vuonna. Kuva on Lesboksen saarelta lokakuulta. Kuva: Filip Singer / EPA
Hannu Teider
Avaa Yle-sovelluksessa

Pakolaiset hukkuivat, kun heidän veneensä upposi. Uppoavasta veneestä saatiin pelastettua 13 ihmistä. Kaksi ihmistä on edelleen kateissa.

Täyteen ahdettujen pakolaisveneiden ja kumilauttojen uppoamiset ovat olleet jatkuva ilmiö Välimerellä. Edellispäivänä tiistaina hukkui 11 pakolaista, joista kolme oli lapsia Turkin rannikon edustalla.

Tänä vuonna on Egeanmertä ylittäessä hukkunut jo noin 700 pakolaista, jotka ovat lähteneet pakoon lähinnä Syyrian sotaa. Kaikkiaan Välimerellä on hukkunut vuoden aikana lähes 3 000 pakolaista.

Eurooppaan on saapunut tämän vuoden aikana yli miljoona pakolaista ja turvapaikanhakijaa. YK:n pakolaisviraston ja Kansainvälisen Siirtolaisjärjestön IOM:n mukaan heistä valtaosa, yli 800 000 on rantautunut ensin Kreikkaan.

Suosittelemme