Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Intian pääministeri yllätti Pakistanin vierailulla – edellisestä kerrasta kymmenen vuotta

Intian pääministeri Narenda Modi on saapunut Pakistaniin tapaamaan virkaveljeään Nawaz Sharifia. Vierailusta ei kerrottu etukäteen. Intian pääministeri on vieraillut Pakistanissa edellisen kerran vuonna 2004.

Intian pääministeri Narendra Modi ja Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif kättelevät.
Intian pääministeri Narendra Modi ja Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif tapasivat reilu vuosi sitten Nepalissa Etelä-Aasian alueellisen yhteistyöjärjestön SAARC:n kokouksessa. Kuva: Niranjan Shrestha / EPA
Jenny Matikainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Intian ja Pakistanin pääministerit istuvat perjantaina odottamatta saman pöydän ääreen, kun Intian pääministeri Narenda Modi saapui Pakistaniin yllätysvierailulle. Modi on yli kymmeneen vuoteen ensimmäinen Intian pääministeri, joka vierailee naapurimaassa.

Tapaaminen jo toinen lyhyen ajan sisällä, sillä Modi ja Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif keskustelivat viime kuussa lyhyesti Pariisin ilmastoneuvotteluiden yhteydessä.

Intian ja Pakistanin välit ovat olleet vuosikausia tulehtuneet. Maat ovat käyneet itsenäistymisensä jälkeen kolme sotaa. Suurin kiistakysymys on Kashmirin maakunta, jonka molemmat katsovat kuuluvan itselleen. Edellinen tulitauko solmittiin vuonna 2003.

Pakistanin ulkoministeriön mukaan Modi ilmoitti vierailuaikeistaan vasta perjantaina. Pääministeri oli matkalla kotiin Afganistanin vierailulta.

Modi viesti Twitter-tilillään, että hän odottaa innolla Sharfin tapaamista pistäytyessään Lahoressa kotimatkalla.

Suosittelemme sinulle