Hyppää sisältöön

Pansion työväentalo paloi Turussa – entinen elokuvateatteri ja tanssipaikka on nyt hiilikasa

Pelastuslaitos on saanut estettyä palon leviämisen lähitaloihin. Vanhan työväentalon ja elokuvateatterin paikalla on nyt iso kasa puuhiiltä.

Pansio Valmetinkatu tulipalo 30.12.2015

Pelastuslaitos jatkaa läpi yön Pansiossa Valmetinkadulla sijaitsevan työväentalon jälkisammutusta. Paikalla on edelleen yli kaksikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta viiden jälkeen keskiviikkoiltapäivänä. Jo silloin arvioitiin, että 50-luvulla rakennettu puutalo tuhoutuu kokonaan. Pelastuslaitos on ollut paikalla estämässä palon leviämistä.

Paikalla on myös kaksi kauhakuormaajaa, jotka raivaavat ja kasaavat hiiltyneitä rakenteita. 2000 neliön rakennus on päivystävän palopäällikkö Petri Nenosen mukaan iso miilu, joka kytee vielä kuumana.

Vanha talo on ollut viime ajat varastona, jossa on siellä toimineen kirpputorin jäljiltä paljon käytettyjä vaatteita.

Tulipalossa ei ole loukkaantunut tai kuollut ihmisiä. 

– Useampi yksikkö tarkkailee, ettei palo pääse leviämään, päällikkö Petri Nenonen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.

Lähialueen asuntoja ei ole evakuoitu runsaista kipinäpilvistä huolimatta.

Pelastusyksiköt ovat paikalla niin kauan kuin tarve vaatii. Pelastuslaitos tekee valoisan tullen arvion jälkisammutuksen tarpeesta.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Palopäällikkö Nenosen mukaan syttymissyyn selvittäminen on pitkälti silminnäkijähavaintojen varassa. Jälkisammutus yritetään hoitaan niin, että syitä voidaan tutkia mahdollisesti myös talon rakenteista.

Pansion työväentalolla on värikäs historia. Talossa on tanssittu ja katsottu elokuvia. Myös Koiviston presidenttipari on tavannut ensi kertaa tanssipaikalla.

Suosittelemme sinulle