Hyppää sisältöön

Lassila & Tikanoja tuo mobiilisovellukset kainuulaiseen jätehuoltoon

Yrityskaupat kainuulaisen Huurinaisen kanssa on Lassila & Tikanojan mukaan osa yhtiön laajentumissuunnitelmia. Jatkossa yritys tarjoaa palveluitaan myös digitaalisesti. Jätehuollon tulevaisuus on muun muassa mobiilisovelluksissa.

Mies kerää roskia roka-autoon
Kuva: Jan Hynnä / Yle
Sanna Kähkönen

Jätehuollon kilpailu- ja markkinointikenttä on toimitusjohtaja Heikki Huurinaisen mukaan muuttunut sellaiseksi, että pärjätäkseen täytyy kyetä tarjoamaan isompia kokonaisuuksia.

– Pienenä toimijana huomasimme, että kaikkeen ei voida vastata, mitä tarvitaan. Jatkossa osana Lassila & Tikanojaa pystymme siihen, eli meiltä löytyy kaikkea, mitä jätemarkkinoilla vaaditaan tänä päivänä.

Lassila & Tikanojalla ja kajaanilaisella jätehuoltoyhtiö Huurinaisella on ollut yhteistyötä myös aiemmin. Jossain vaiheessa yritykset saivat idean, että lopputuloksesta saataisiin isompi, jos toiminta olisi yhteistä.

Reilu vuosi sitten marraskuussa Yle Kainuu uutisoi, kuinka ympäristö- ja jätehuollon sekä vesihallinnollisia töitä hoitava Huurinainen Oy lopetteli urakoitaan Talvivaaran kaivoksella. Talvivaara oli Heikki Huurinaisen mukaan aikansa tarina, jolla ei ole minkäänlaista vaikutusta tähän päivään.

– Talvivaaran luku on kirjoitettu loppuun. Olemme menneet jo pari vuotta uusilla suunnitelmilla, sanoo toimitusjohtaja Heikki Huurinainen.

"Parempia kierrättämisen ratkaisuja"

Yrityskaupan vaikutus näkyy ulkoisen ilmeen muuttumisena, henkilöstön kehittämisenä ja palvelun tarjoamisen kasvuna.

Ne voivat olla verkkopohjaisia verkko-oppaita, erilaisia tuotteiden tilauskanavia.

– Se on meidän strategian mukaista alueellista laajentumista, tällä kaupalla pystymme tarjoamaan parempia kierrättämisen ratkaisuja. Tutkimme erikseen kierrätettäviä materiaaleja, että mietimme niiden vielä parempaa kiertoa ja tuoda niitä avauksia tänne Kainuun alueelle, summaa Salermo.

– Tarkoitus on tuoda digitaalisia palveluita yritysasiakkaille, kuten raportoimispalveluja ja mobiilisovelluksia. Ne voivat olla verkkopohjaisia verkko-oppaita, erilaisia tuotteiden tilauskanavia. Näemme, että Kainuussa on hienoa potentiaalia tähän. Toivotaan, että saadaan palattua lisää työtekijöitä ja kasvattaa liiketoimintaa, sanoo Lassila & Tikanojan toimialajohtaja Petri Salermo.

Suosittelemme sinulle