Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Saksan poliisi: Ulkomaalaistaustaiset ryhmät ahdistelivat naisia uudenvuodenyönä

Saksassa on noussut kohu uudenvuodenyön tapahtumista, kun jopa tuhat pieniin ryhmiin jakautunutta miestä ahdisteli naisia ja ryösti heiltä tavaroita. Tiistai-iltapäivään mennessä poliisi oli saanut jo 90 rikosilmoitusta, mutta uhreja saattaa olla enemmän.

Uudenvuoden ilotulitus Kölnin tuomiokirkon lähistöllä.
Uudenvuoden ilotulitus Kölnin tuomiokirkon lähistöllä 1. tammikuuta. Kuva: Maja Hitij / EPA
Dan Ekholm
Avaa Yle-sovelluksessa

BERLIINI Saksaa ravisuttaa joukkoryöstö- ja ahdisteluskandaali. Uudenvuodenyönä useat ulkomaalaistaustaiset miehet ahdistelivat naisia Kölnin rautatieaseman kupeessa.

Poliisiin mukaan mukana saattoi olla noin tuhat pieniin ryhmiin jakautunutta miestä, jotka piirittivät, ryöstivät ja jopa ahdistelivat naisia seksuaalisesti.

Vastaavia tapauksia on ilmoitettu myös Hampurissa ja Stuttgartissa, mutta ahdistelijoita oli vähemmän.

– Tämä on rikollisuutta aivan uudessa mittakaavassa, Kölnin poliisipäällikkö Wolfgang Albers sanoi tiedotustilaisuudessa.

Miehet ovat poliisin mukaan ulkonäkönsä perusteella kotoisin Pohjois-Afrikasta tai Lähi-idästä. He olivat kokoontuneet Kölnin valtavan tuomiokirkon lähistölle lähelle kaupungin päärautatieasemaa.

Myös yhden epäillyn raiskauksen selvittely jatkuu.

Tiistai-iltapäivään mennessä poliisi oli saanut 90 rikosilmoitusta. Uhrien määrä saattaa poliisin mukaan kuitenkin olla moninkertainen. Tähän mennessä viisi epäiltyä miestä on saatu kiinni.

Kölnin ylipormestari Henriette Reker järjestää tiistaina kriisikokouksen poliisin kanssa.

– Emme hyväksy täällä tällaista oikeudetonta tilaa, ylipormestari Reker sanoi.

Nordrhein-Westphalenin osavaltion sisäministeri Ralf Jäger on järkyttynyt tapahtuneesta.

– Emme hyväksy sitä, että pohjoisafrikkalaiset miesryhmät kokoontuvat sekä ahdistelevat ja nöyryyttävät puolustuskyvyttömiä naisia näin röyhkeällä tavalla, osavaltion sisäministeri Jäger sanoi.

Saksan oikeusministeri Heiko Maas sanoi Berliinissä tiistaina, että kaikki tekijät pitää saada kiinni ja oikeuden eteen.

Vaikka ryöstelyt ja ahdistelut tapahtuivat viime torstaina, poliisi tiedotti asiasta ensimmäisen kerran vasta maanantaina.

Juttua täydennetty klo 15.05: Poliisin saamien ilmoitusten määrä noussut 90:een.

Suosittelemme sinulle