Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Päävalmentajan rentous mestaruuden avain? "Ei tässä mitään hätää, jompi kumpi tämän voittaa."

Nuoret Leijonat ovat heränneet virkeinä mestaruusottelun jälkeiseen aamuun. Apuvalmentaja Timo Lehkonen oli nukutun yön jälkeen onnellinen MM-kullasta ja häkeltynyt tavasta, jolla mestaruus ratkesi

Timo Lehkonen ja Jukka Jalonen.
Kuva: Tomi Hänninen
Riikka Smolander
Avaa Yle-sovelluksessa

Timo Lehkonen aloitti päävalmentaja Jukka Jalosen kanssa nuorten leijonien MM-projektin vajaa vuosi sitten helmikuussa.

- Ihan huikeeta, mikä tarina tässä on eletty. Tavoitteena on mitali, mutta onhan se ihan uskomatonta voittaa maailmanmestaruus kotiyleisön edessä, Lehkonen kommentoi.

- En ole ikinä ollut mukana tällaisessa. Kaikki fanit ja viihdearvo. Mikä tämän voisi voittaa? Tästä jää elinikäinen muistijälki.

Lehkosen mukaan usko meinasi loppua, kun Venäjä tasoitti vain hetki ennen kolmannen erän loppua. Yhden avainhenkilön pokka piti kuitenkin ehkä ratkaisevan hyvin.

- Koko joukkue valmennuksineen meni pieneksi rusinaksi, kun Venäjä teki maalin. Jukka Jalonen otti kuitenkin rennosti. Jukka totesi, että ei tässä mitään hätää. Jompi kumpi tämän voittaa, Lehkonen muisteli.

- Jukka jutteli pelaajien kanssa vähän pidempään ja me kokosimme itsemme valmennuskopissa.

Joukkueen ensimmäinen juhlayö sujui rauhallisissa merkeissä. Jääkiekosta puhuttiin paljon. Tänään keskitytään kello 15 alkavaan kultajuhlaan.

- Kaikki pelin kohokohdat on katsottu moneen kertaan. Pelin aikana niihin on vaikea keskittyä. Tänään katsotaan uudestaan koko peli, Lehkonen naurahti.

- Koko ajan tulee onnitteluviestejä. Tämä on hieno porukka. Eihän tämän parempaa voi olla. 

Suosittelemme