Hyppää sisältöön

Tenniseksotiikkaa: Suomi kohtaa Zimbabwen Levillä - Jarkko Nieminen mukana

Kittilässä tehdään maaliskuussa Davis Cupin historiaa.

Kuva: EPA

Suomi kohtaa Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon II ryhmässä Zimbabwen 4.-6. maaliskuuta 2016.  Pelipaikka on hieman yllättävä. 

Suomi isännöi kolmipäiväistä kohtaamista Kittilässä ja Levillä, mikä tekee otteluista Davis Cupin historian pohjoisimman tapahtuman.

- Halusimme järjestää vähän erilaisen tennistapahtuman ja esitellä zimbabwelaisille samalla kaunista Lapin talvea. Kittilän kunta lähti heti aktiivisesti ideaamme mukaan, samoin kuin Levin alueen yrittäjät, Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho sanoo.                    

- Olemme mielellämme mukana tässä, samoin kuin Rovaniemen, Kemin ja Oulun tennisseuratkin. Uskonkin, että tapahtumasta tulee Pohjois-Suomen tennisväen tärkeä voimannäyte, Kittilän kunnanjohtaja Kyösti Tornberg pohtii.

Eksotiikkaa on taatusti luvassa, kun Afrikan helteisiin tottuneet pelaajat saapuvat tunturiin. Myös Suomen pelaajille luminen miljöö luo mukavaa vaihtelua.

Nieminen mukana joukkueessa

Joukkue julkistetaan 10 päivää ennen kohtaamista, mutta varmaa on jo se, että ammattilaiskentät jättänyt Jarkko Nieminen on mukana kokoonpanossa.

- Olen aina edustanut mielelläni Suomea Davis Cupeissa, ja etenkin kotiotteluissa on omanlaistaan taikaa. Odotan innolla Levin-matkaa, sillä suomalainen luonto ja erityisesti Lappi ovat lähellä sydäntäni. Onkin kiinnostavaa päästä pelaamaan tennistä tunturien keskellä, Nieminen kertoo.

Hänen tennismailansa on saanut levätä uran päätöksen jälkeen, mutta liikunta ei ole jäänyt. Nieminen on pitänyt kuntoa yllä käymällä muun muassa luistelemassa, pelaamassa salibandya ja treenaamassa kuntosalilla.

- Pääsen aika nopeasti pelivireeseen. Varsinaisia otteluita en pelaa ennen Davis Cupia, mutta treenimatseja kylläkin. On todella mukava päästä jälleen Suomen joukkueen kanssa kentälle.

Ottelut pelataan Kittilän Urheiluhallissa, jonne tuodaan Final Nightissa nähty, uudelleen hitaammaksi maalattu kenttäalusta. Kentän ympärille rakennetaan katsomo 500-600 hengelle.

Suosittelemme sinulle