Hyppää sisältöön

"Kun epäonnistun, yritän löytää siitä jonkin valoisan puolen"

Menestymiseen voi olla kaava, mutta kaavojen rikkojakin voi menestyä. Kajaanilaisen Kalle Virtasen sanavarastosta ei löydy sanoja "ei" tai "epäonnistua". Hän haluaa rakentaa omia polkujaan.

Kalle Virtanen
Kuvaaja: Jarmo Nuotio / Yle, leikkaaja: Niko Mannonen / Yle
Tiia Korhonen

Piccolo, joulutonttu ja kahvilayrittäjä, luettelee kajaanilainen Kalle Virtanen työhistoriaansa. Restonomiksi ja eräoppaaksi kouluttautunut Virtanen on vaihtanut työtä tasaisin väliajoin. Viimeisin muutos oli, kun Virtanen möi perustamansa Murunen-kahvilan viime vuoden lopulla.

Nyt tie on taas avoin uusille haasteille. Virtanen kertookin suhtautuvansa asioihin kuin lapsi teatteriin, odottaen aina jotain uutta ja kivaa.

– "Pitäkää tunkkinne" ei ole tuttu lause omassa käytössä. Ennemminkin se, että tehdään ensin ja katsotaan mitä saatiin aikaiseksi. Ollaan iloisia siitä, tehdään lisää ja otetaan muut mukaan.

Kainuussa menestymiseen voi Virtasen mukaan olla kaava, mutta hän itse rikkoo mielellään kaavoja ja rakentaa omia polkuja.

"Pitäkää tunkkinne" ei ole tuttu lause omassa käytössä.

Kalle Virtanen

– En tykkää koskaan ottaa vastaan ei-vastausta, enkä tykkää epäonnistua. Kun epäonnistun, yritän löytää siitä jonkin valoisan puolen. Siihen keskittymällä mahdollinen epäonnistuminen unohtuu. Joku toimi silti ja korostetaan sitä ja minimoidaan pettymykset, Virtanen kertoo hymyillen.

Mutta kuinka paljon Virtasen hymyssä on aitoa innostusta?

– Toivottavasti kaikki. Intohimo on tärkeintä, pitää olla oikeasti innostunut asioista ja tykätä siitä mitä tekee, mies vastaa.

Virtanen on yksi niistä viidestäkymmenestä kainuulaisesta, jotka valittiin Kajaanin Nuorkauppakamarin yleisöäänestyksessä kaikkien aikojen aktiivisimmiksi kainuulaisiksi. Yle Kajaani esittelee yhden valitun kerran viikossa vuonna 2016.

Suosittelemme sinulle