Hyppää sisältöön

Salossa hyvät edellytykset miehittämättömien ilma-alusten kehittämiseen

Salosta löytyy paljon alan osaamista, ja Kiikalan lentopaikka soveltuisi alusten testaamiseen. Lisäksi Salon seudun yritykset ja it-osaajat voisivat hyötyä miehittämättömien ilma-alusten kehittämisestä.

Kauko-ohjattava lennokki ilmassa.
Kuva: Caroline Blumberg / EPA
Paula Koskinen

Salon kaupungin, Yrityssalon ja Kiikala-Säätiön tekemän tuoreen selvityksen mukaan Salossa on hyvät edellytykset miehittämättömien ilma-alusten kehittämiseen.

Salon kaupunkikehityspäällikön mukaan kaupungista löytyy paljon alan osaamista. Lisäksi Kiikalan lentopaikka soveltuisi ihanteellisesti miehittämättömien ilma-alusten ja niiden järjestelmien testaamiselle.

Kiikalan lentopaikan omistaa Metsähallitus, ja alueen päävuokralainen on Puolustusvoimat. Heidän mukaansa miehittämättömien ilma-alusjärjestelmien käytölle Kiikalassa ei Puolustusvoimien harjoitusaikojen ulkopuolella ole estettä.

Tehdyn selvityksen perusteella Salon seudun yritykset ja it-osaajat voisivat saada miehittämättömästä ilmailusta uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Salon kaupungin tiedotteen mukaan miehittämättömässä ilmailussa on miljardien liiketoimintapotentiaali. Suomessa on alan toimijoita 70–100.

Suosittelemme sinulle