Hyppää sisältöön

Koko maailma tuntuu nyt kuuntelevan David Bowieta

Legendaarisen poptähti David Bowien kaksi päivää ennen kuolemaansa julkaisema Blackstar-albumi on nousemassa miehen kaikkien aikojen suurimmaksi myyntimenestykseksi. Myös Bowien vanhoja hittejä ladataan kiihtyvää tahtia kautta maailman.

David Bowien Blackstar -levyjä myynnissä Lontoon HMV tavaratalossa 11. tammikuuta. Kuva: Will Oliver / EPA
Satu-Lotta Peltola

Sunnuntaina kuolleen pop-ikoni David Bowien viimeiseksi jäänyt albumi _Blackstar _ on noussut muun muassa Britanniassa listaykköseksi. Reutersin mukaan sitä on saarivaltiossa myyty jo 43 000 kappaletta.

Uutinen Bowien menehtymisestä sai fanit myös lataamaan Blackstarin  kappaleita huimia määriä ympäri maailmaa. Musiikkipalvelujätti Spotify kertoo albumin kuuntelukertojen nousseen eilen perjantaista huimat 2 700 prosenttia.

Australiassa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa Blackstar on myös  iTunes -alustan ladatuin albumi tällä hetkellä. 

Myös Bowien vanhat hitit myyvät digitaalisesti. Vuonna 2002 julkaistu _Best of Bowie _-kokoelmalevy oli maanantaina Yhdysvalloissa iTunesin top ten -listan toiseksi suosituin albumi. Neljännellä sijalla oli Bowien vuoden 1972 The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars -albumi. Näiden välissä oli Adelen pari kuukautta sitten lanseeraama jymymenestys-albumi 25.

USAn ja Britannian Amazon-verkkokaupassa Blackstar oli eilisen päivän myydyin levy.

Blackstar  ilmestyi perjantaina Bowien 69-vuotispäiväksi. Levyllä lpop-legenda laulaa sairastamisesta. Hän ei ollut kertonut syövästään aiemmin julkisuuteen.

Mikroblogipalvelu Twitter kertoo pop-idolin menehtymisen saaneen aikaan twiittien tulvahuipun. Kun kuolinuutisesta oli kulunut seitsemän tuntia, Bowien kuolemaa koskevia twiitteja oli jo noin 4,3 miljoonaa kappaletta.

Suosittelemme sinulle