Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Floridan voittoputki päättyi rähinöintiin: ”Sedin osoitteli meidän penkille”

Floridan kahdentoista ottelun mittainen voittoputki päättyi maanantaina jatkoaikatappioon Vancouverissa. Jussi Jokinen onnistui pitkästä aikaa maalinteossa.

Florida Panthers voittoputkessa.
Kuva: Lehtikuva
Tommi Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

**Columbus. **Floridan kahdentoista ottelun voittoputki tuli maanantaina päätökseensä Vancouverissa. Panthers kompastui kahden maalin johdosta lopulta 2-3-jatkoaikatappioon. Ottelun jälkeen jäällä nähtiin erikoinen rähinöinti, kun osa pelaajista oli jo pukuhuoneissa.

Hieman yllättäen rähinän keskeltä löytyi Canucks-kapteeni Henrik Sedin.

- Jotakin Sedin osoitteli meidän penkille voittomaalin jälkeen. Sen jälkeen jotakin tapahtui. Itse olin siinä vaiheessa jo kopissa, että en tiedä tarkemmin. Kävin kyllä pariin kertaan katsomassa, mitä siellä tapahtuu, Jussi Jokinen kertasi Yle Urheilulle.

Jokinen myönsi, että voittoputken katkeaminen toi tappioon lisämausteen.

- Totta kai toi. Se oli hieno voittoputki, jollaisia harvoin näkee NHL:ssä. Olisi tietenkin haluttu pitää se elossa. Mutta joskus putket katkeavat ja onneksi nyt saatiin kuitenkin piste mukaan. Koitetaan nyt pitää pisteputkea ainakin tässä elossa vielä, Jokinen jatkoi.

”Tuulettelen aina”

Jokinen vierellään Vincent Trochek ja Reilly Smith oli maanantain ottelussa erinomaisella pelipäällä. Heti ottelun alussa kolmikko aiheutti karvauspelillään kaaosta Canucks-puolustuksessa. Tämän kaaoksen seurauksena Jokinen siirsi heti alkuun Panthersin 1-0-johtoon.

Heti seuraavassa vaihdossa Jokisella oli huippupaikka 2-0:aan.

- Pelattiin kyllä ketjuna tosi hyvä peli. Olisi voitu tehdä enemmänkin maaleja. Meillä oli peli alla edellisillalta, joten siihenkin nähden alku oli tosi hyvä.

Jokiselle maali oli ensimmäinen osuma kymmeneen otteluun. Oululainen on tehnyt nyt kahdeksan maalia ei yhtä paljon kuin koko viime kaudella yhteensä. Vaikka Jokista ei tunneta nykyään maaliruiskuna, on suomalaisen tahti nyt ehdottomasti parempi kuin vuosi takaperin.

Jokinen otti onnistumisen vastaan raikkaalla tuuletuksella.

- Kyllä mä yleensäkin tuulettelen maaleja, ei niitä koskaan liikaa tule. Hienoa se aina on saada kiekko verkkoon, Jokinen hymyili.

- Hyvä, että sain nyt tauon jälkeen yhden tehtyä. Kyllä tosiasia on, että mun on päästävä lähelle kahtakymmentä maalia. Puolet pitää ainakin saada vielä lisää, joten toivotaan, että siellä on vielä varastossa reilusti lisää niitä.

Florida jatkaa Länsi-Kanadan kiertueellaan seuraavaksi Calgaryyn.

Suosittelemme