Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Mies kuoli hiihtovaelluksella UK-puistossa Savukoskella

Itäsuomalainen 65-vuotias mies löytyi menehtyneenä maanantai-iltana UK-puistosta Savukoskella. Mies oli ollut hiihtovaelluksella toisen miehen kanssa, ja he olivat olivat eksyneet huonossa säässä reitiltään.

Urho Kekkosen kansallispuiston kyltti.
Kuva: Maiju Saijets / Yle
Marjukka Talvitie
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi kertoo, että itäsuomalaiset miehet olivat lähteneet viime perjantaina Kemihaarasta Savukoskelta hiihtovaellukselle UK-puistoon. He vetivät varusteitaan hiihtoahkioissa ja tarkoituksena oli yöpyä kansallispuiston autiotuvissa.

Toisena vaelluspäivänä lauantaina pakkanen ja tuiskuttava lumi vaikeuttivat hiihtämistä. Kämpältä toiselle kämpälle hiihtäneet miehet päättivät keskeyttää etenemisen ja palata edelliselle kämpälle. Paluumatkalla he kuitenkin eksyivät reitiltä ja hiihtivät yhtäjaksoisesti toista vuorokautta pääsemättä määränpäähänsä.

Maanantaina aamupäivällä molemmat miehet olivat väsyneitä ja toisen yleiskunto heikentynyt. Miehet lopettivat etenemisen ja toinen soitti hätäkeskukseen. Hätäpuhelu katkesi todennäköisesti puhelimen virran loputtua. Poliisin mukaan soittaja ehti kuitenkin ilmoittaa sijaintinsa koordinaatteina.

Pelastuslaitos ja Rajavartiosto etsivät miehiä ilmoitetun sijainnin maastosta moottorikelkkojen avulla. Miehiä ei kuitenkaan löydetty ilmoitetulta alueelta.

Etsintöjä jatkettiin ja miesten ahkion jälkiä löydettiin maanantai-iltana reilun 10 kilometrin päästä alkuperäiseltä etsintäalueelta. Ahkion jälkien päästä löytyivät miehet, joista toinen oli pahasti kylmettynyt ja toinen menehtynyt. Kylmettynyt mies toimitettiin Lapin keskussairaalaan. Poliisi kertoo, että tapausta selvitetään kuolemansyyn tutkintana.

Suosittelemme