Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

UMK: Rafaela Trudan "Rise Up" kopiokohun keskellä

Muusikko Rafaela Truda torjuu julkisuuteen nousseet kopiosyytökset. Uuden Musiikin Kilpailuun osallistuvan Trudan kappaletta "Rise Up" väitetään kopioksi amerikkalaislaulaja Ariana Granden Problem -hitistä.

Rafaela Truda
Kuva: Anton Sucksdorff / Yle
Jukka-Pekka Tyhtilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Uuden Musiiikin Kilpailuun osallistuvan uusikaarlepyyläisen Trudan kappale "Rise Up" julkaistiin muiden kilpailukappaleiden kanssa yleisön kuunneltavaksi tiistaina.

Iltasanomien mukaan monien kuulijoiden mielestä varsinkin kappaleen alku on samankaltainen kuin amerikkalaisten Ariana Granden ja Iggy Azalen Problem-hitissä.

— Tavallaan ymmärrän, että kappaleeni kuulosti ihmisten mielestä samanlaiselta kuin Granden kappale, koska molemmissa on käytetty saksofonia. Kappaleissa on kuitenkin eri melodia ja oma kappaleeni on enemmän euroviisumainen, sanoo Truda Iltasanomille.

Iltalehdelle antamassaan kommentissa Rafaela Truda sanoo huomanneensa samanlaisuuden jo tekovaiheessa. Kopiovertailut eivät tulleet hänen mukaansa yllätyksenä.

— Kyllä, me tavallaan arvasimme, että jotkut huomaavat sen, jos lauluja vertaa. Mutta kun kuuntelee koko kappaletta, huomaa, etteivät ne ole samanlaisia. Jos ottaa ne ensimmäiset 10 sekuntia siitä, sitten se voi muistuttaa, Truda sanoo.

— Voi sanoa, että kappaleeni on saanut inspiraatiota Ariana Grandesta. Mutta emme me tätä tavoitelleet.

Rafaela Truda osallistuu UMK:n toiseen karsintaan, joka  alkaa lauantaina 13.02. kello 21 TV 2:ssa ja Ylen verkossa.

Uuden Musiikin Kilpailussa Suomen Euroviisuedustajan paikkaa tavoittelee 18 kilpailijaa. Suoria livelähetyksiä juontavat Krista Siegfrids ja Roope Salminen. Jälkimodulointia johtaa toimittaja Rakel Liekki vaihtuvien vieraiden kanssa.

Jokaisesta karsinnasta kolme kilpailijaa selvittää tiensä jatkoon. Näin ollen Finaalissa UMK-voittajan ja Euroviisuedustajan titteliä tavoittelee yhdeksän kilpailijaa.

Suosittelemme