Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Saako rovaniemeläisen Tuomas Toivaisen animaatiosarja Kultaisen Venlan?

Rovaniemeläisen Tuomas Toivaisen Hullu hullumpi yläaste -animaatio on ehdolla viime vuoden parhaaksi lasten- ja nuortenohjelmaksi. Menestyneimpien televisio-ohjelmien Kultaiset Venlat jaetaan Oopperatalolla Helsingissä perjantai-iltana.

Hullu hullumpi yläaste animaatiosarja
Animaatiosarja on yhä katsottavissa Yle Areenassa, samoin kuin Tuomas Toivaisen 9. luokalla tekemä Karin enkelit -animaatio ja Hullu hullumpi yläaste -sarjan tekemisestä kertova sarja. Kuva: Kuvakaappaus Yle Areenasta
Marjukka Talvitie
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime kesänä nuortensarja keräsi katsojia Yle TV2 -kanavan Summerissa sekä Yle Areenassa, jossa sarjan ensimmäistä jaksoa on katsottu yli 200 000 kertaa. Sarjaa tehdessään itseoppinut Tuomas Toivainen oli 17-vuotias.

Toivainen käsikirjoitti ja animoi sarjan yksin kotistudiossaan. Dialogin nauhoittamisessa ja äänen miksauksessa tarvittiin apuja. Toivaisen lisäksi sarjassa ääninäyttelee neljä muuta nuorta. Koko tuotantoryhmä on matkannut Helsinkiin osallistuakseen Venla-gaalaan.

Rinnakkain animaatiosarjan kanssa Toivainen teki 8-osaisen sarjan animaatiosarjan tekoprosessista. Molemmat ovat Yle TV2:n tuotantoja.

Hullu hullumpi yläasteen lisäksi palkinnon saajaksi ovat samassa sarjassa ehdolla samoin Yle-tuotannot Jari ja Kari sekä Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus.

Suosittelemme sinulle