Hyppää sisältöön

Koukussa-sarja kahmi Kultainen Venla -palkintoja

Viime vuoden parhaita tv-ohjelmia ja tekijöitä palkinneessa gaalassa eniten palkintoja keräsivät Ylen ohjelmistossa esitetyt ohjelmat. Televisioakatemia myönsi elämäntyöpalkinnot Hannu Karpolle ja Riitta Väisäselle.

Oskari (Tommi Eronen) ja Krista (Matleena Kuusniemi).
Oskari (Tommi Eronen) ja Krista (Matleena Kuusniemi). Kuva: Yle
Ville Vedenpää

Yle TV2:n esittämä Koukussa on palkittu viime vuoden parhaana draamasarjana Kultainen Venla -gaalassa. Moskito Televisionin tuottama sarja sai myös neljä henkilökohtaista palkintoa, kun käsikirjoituksesta palkittiin Laura Suhonen, ohjauksesta Marja Pyykkö ja näyttelijäsuorituksista Tommi Eronen ja Matleena Kuusniemi.

Yleisö äänesti suosikeikseen Arman Alizadin parhaana esiintyjänä ja parhaana tv-ohjelmana Suomen huutokauppakeisarin.

Vuoden 2015 tv-teosta Televisioakatemian hallitus antoi erikoispalkinnon MTV3-kanavalla nähdylle kokonaisuudelle 100 tarinaa Lastensairaalasta ja USL Live Aid 2017 hyväntekeväisyyskonsertti.

Karpolle ja Väisäselle elämäntyöpalkinnot

Kultainen Venla -gaalassa elämäntyöpalkinnot myönnettiin toimittaja Hannu Karpolle ja juontaja Riitta Väisäselle. Televisioakatemian mukaan heitä yhdistää vuosikymmeniä tv-ruudussa näkyneet ohjelmasarjat, joita ei olisi olemassa ilman heidän omintakeista ja sitoutunutta tapaansa tehdä ohjelmia.

Hannu Karpon toimittajan ura alkoi jo lukioikäisenä vuonna1958 Suomen Television nuortenohjelmissa ja jatkui TV1:n uutis-, ajankohtais- ja liikenneohjelmissa eri tehtävissä vuosina 1961–1982. Kansan syvien tuntojen tulkiksi ja yhteiskunnallisten epäkohtien paljastajaksi muodostui hänen MTV:lle toimittamansaKarpolla on asiaa-ohjelmasarja. Ohjelma jatkui 28 vuoden ajan.

Hannu Karpo vm. 1964
Hannu Karpo tv-työssä vuonna 1964. Kuva: Ylen Elävä arkisto

Hannu Karpon tv-urasta lisää Elävässä arkistossa.

Missinä tunnetun Riitta Väisäsen löysi televisiojuontajaksi Spede Pasanen. Hän kehitti Väisästä varten oman Kymppitonni -visailuohjelman MTV:lle. Ohjelmasta tuli Väisäsen välittömän ja suorapuheisen esiintymistavan myötä yleisön suosikkiohjelma yli 20 vuodeksi. Henkilökohtaisen Telvis-patsaan Riitta Väisänen on voittanut viidesti peräkkäin, vuosina 1986–1990.

Suosittelemme sinulle