Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Nouseeko Serena Williams Steffi Grafin rinnalle?

Serena Williamsin Grand Slam -jahti katkesi viime vuonna viime hetkellä. Serenalla on Australian avoimissa mahdollisuus nousta Steffi Grafin rinnalle.

Serena Williams
Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Serena Williams metsästi viime kaudella tiukasti Grand Slamia, eli kaikkien neljän Grand Slam -turnauksen voittoa samana vuonna. Kaikki sujui hyvin viimeisen etapin eli US Openin välieriin asti, mutta sitten Williams koki täysin yllättäen tappion kokeneelle italialaiselle Roberta Vincille.

Sen jälkeen Serena ei olekaan pelannut virallisia turnauksia. Siinä mielessä maailmanlistan ykkösen kunto on arvoitus, mutta siihen on vuosien mittaan totuttu, että Serena tulee aina kovassa iskussa turnauksiin. Toisaalta jossain vaiheessa täytyy Williamsinkin tahdin alkaa hiipua, ikää on nyt mittarissa 34 vuotta.

Williams hakee jo seitsemättä mestaruuttaan Australian avoimissa. Samalla hän nousisi Steffi Grafin rinnalle avoimen aikakauden Grand Slam -turnausvoittojen määrässä. Grafilla on niitä 22, Serenalla toistaiseksi 21.

Haastajia löytyy laajalla rintamalla. Kokemusta edustavat Maria Sharapova sekä uutta nousua loukkaantumisen jälkeen tekevä Victoria Azarenka, joilla tosin on surkeat tilastot Williamsia vastaan. Azarenka aloitti kauden todella vakuuttavalla turnausvoitolla Brisbanessa.

Nuorempia haastajia ovat maailmanlistan kakkonen Simona Halep ja kolmonen Garbine Muguruza. Muguruza teki viime kaudella ison loikan aivan terävimpään kärkeen. Espanjalais-venezuelalainen Muguruza pelasi Wimbledonin finaalissa ja esitti muutenkin kauden aikana vahvoja otteita.

Suosittelemme sinulle