Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Onko urheilun uskottavuus menetetty? - "Ei saa uskoa kaikkea, mitä urheilujohtajat sanovat"

Urheilun nurja puoli on noussut viimeaikaisten uutisten myötä ajankohtaiseksi useassa lajissa. Korruptiosta olivat keskustelemassa Ylen Urheiluviikonlopussa Valon erityisasiantuntija Petri Heikkinen ja mediatutkija Sami Kolamo.

Katso koko keskustelu klikkaamalla kuvaa.
Suvi Hakkarainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Urheiluviikonlopussa tartuttiin urheilumaailmassa ajankohtaisena vellovaan korruptiokeskusteluun. Viimeaikaiset uutiset kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptioskandaaleista ovat saaneet rinnalleen hurjana vellovat puheet kansainvälisen yleisurheiluliitto Iaaf:n dopingvyyhdin avautumisesta.

Kun sääntöjen rikkominen lähtee korkealta taholta lajin sisällä ja dopingin käyttöä peitellään aina valtion virkamiehiä myöten, herää kysymys siitä, onko urheilun uskottavuus menetetty täysin?

- Kyllä minä ainakin seuraan Valioliigaa, tosin tänään en ehtinyt, mediatutkija Sami Kolamo naurahti Urheiluviikonlopun keskustelupöydän ääreltä.

- Eivät ne sulje toisiaan pois. Ennemmin näen niin, että jos on urheilun ystävä, tulee olla myös kriittinen. Ei saa olla lapsellinen ja naiivi ja uskoa kaikkea, mitä urheilujohtajat puhuvat, Kolamo muistutti.

Valon erityisasiantuntija Petri Heikkinen komppasi Kolamon mietteitä. Samaan aikaan voi uskoa urheiluun ja haluta voimakkaasti muutosta kohti parempaa.

- Se ei näy varsinaisesti pelissä, mitä Blatter (Fifan hyllytetty puheenjohtaja Sepp Blatter) tai muut kabineteissa tekevät. Urheilu on edelleen yhtä hauskaa ja innostavaa ja muuttuu vuosi vuodelta vain paremmaksi, Heikkinen totesi.

- Ei se vaikuta siihen pääjuttuun, mikä meinaa välillä unohtua, eli urheiluun.

Suosittelemme