Hyppää sisältöön

Hakkeri asialla: Sherlock-pahis Moriarty ilmestyi yhtäkkiä Kiovan metroihin

Hakkeri toisti oikeassa elämässä suositun Uusi Sherlock -tv-sarjan viime kauden päätösjaksossa nähdyn käänteen.

Uusi Sherlock
Uusi Sherlock -sarjan päähahmoja Sherlock Holmesia ja tohtori Watsonia esittävät Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman. Kuva: Hartswood Films
Ville Laakso

Sherlock Holmesin arkkivihollinen Jim Moriarty ilmestyi yllättäen metron näyttöruuduille Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa.

Kuvassa on Moriartya suositussa Uusi Sherlock-sarjassa esittävä Anderw Scott ja teksti "Miss me?". Kyseessä on tosielämän uusinto sarjan kolmannen kauden päätösjaksosta, jossa joku ottaa koko Britannian tv:t haltuunsa ja lähettää niissä kyseistä kuvaa.

Kiovan metron tiedotuksesta vakuutettiin ukrainalaiselle Ain-lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että Moriartyn kuvat eivät ole heidän tai jonkun mainostajan tekosia, vaan asialla on ollut hakkeri.

Hakkeri-isku sai suuren suosion sosiaalisessa mediassa, mutta herätti myös huolta Kiovan metron turvallisuudesta. Tekijää ei ole saatu vielä kiinni eikä tekotapa ole tiedossa. Kiovan metrossa otettiin käyttöön asiakkaille tarjolla oleva langaton verkkoyhteys viime syyskuussa.

Yle näyttää Uusi Sherlock -sarjan erikoisjakson The Abominable Bride televisiossa sunnuntaina. Yle TV2 klo 21.00. Jakso julkaistaan myös Yle Areenassa, jossa se on katsottavissa 14 päivän ajan.

Suosittelemme sinulle