Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Kärnä irtisanoutuu kunnanjohtajan virasta

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) irtisanoutuu Enontekiön kunnanjohtajan virasta. Hän perustelee ratkaisuaan sillä, että Enontekiölle saataisiin kunnanjohtaja pidemmäksi aikaa.

Mikko Kärnä ei aio palata enää Enontekiön kunnanjohtajaksi. Kuva: Yle
Perttu Ruokangas

Kärnä kertoo kuulleensa viime viikolla, että hänen viransijaisensa olisi irtisanoutumassa ja kunnanjohtajan paikka olisi taas tulossa auki.

– Tärkein syy ratkaisulleni on, että varsinaisen kunnanjohtajan paikka voidaan Enontekiöllä julistaa auki pidemmäksi aikaa kuin sijaisen paikka. Tämä toivon mukaan kasvattaa hakijapoolia. Lisäksi on epäreilua pitää omaa virkaani "varastossa", sillä asiaa pohdittuani tulin tulokseen, että olisi varsin epätodennäköistä että palaisin tuohon tehtävään tämän kaiken jälkeen, Kärnä kertoo Facebook-sivullaan.

Kansanedustaja toivoo, että Enontekiölle löytyisi nyt aidosti sitoutunut ja pätevä kunnanjohtaja. Kärnä korostaa, että ratkaisu tehtiin yhdessä kunnanvaltuuston puheenjohtajan Seppo Alatörmäsen ja kunnanhallituksen puheenjohtajan Sari Keskitalon kanssa.

Kärnä nousi eduskuntaan varasijalta, kun eduskuntaan valittu Paavo Väyrynen (kesk.) päättikin jatkaa Euroopan parlamentin jäsenenä.

Mauri Koskela valittiin Enontekiön kunnanjohtajan sijaiseksi viime kesäkuussa.

Suosittelemme sinulle