Hyppää sisältöön

David Bowie piirrettiin tähtiin – salamakuvio hahmoteltiin artistin muistoksi

Tähtitietieteilijät ovat nimenneet tähtikuvion viime viikolla kuolleen David Bowien kunniaksi. Salamanmuotoinen tähtikuvio koostuu seitsemästä tähdestä.

David Bowien kunniaksi rekisteröity tähtikuvio on salamanmuotoinen. Kuvakaappaus Stardust for Bowie -internetsivuilta.
Belgialainen radiokanava halusi David Bowielle oman tähtikuvion. Tähtitieteilijät löysivät seitsemän tähteä, jotka muodostavat salaman. Kuva: Kuvakaappaus Stardust for Bowie -internetsivuilta.
Jenny Matikainen

Belgialaiset tähtitieteilijät ovat hahmotelleet David Bowielle oman tähtikuvion. Tähtikuvio näkyy tällä hetkellä taivaalla planeetta Marsin läheisyydessä.

Idea kuvion etsimisestä tuli Studio Brussels -nimiseltä belgialaiselta radiokanavalta, kertoo sanomalehti The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

– Ei ollut helppoa löytää sopivia tähtiä, sanoi Philippe Mollet tähtiä etsineestä MIRA-observatoriosta.

David Bowieta esittävä seinämaalaus Lontoon Brixtonissa.
Aladdin Sanen levyn kansi on maalattu seinään Lontoon Brixtonissa. Kuva: Will Oliver / EPA

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa kuitenkin huomauttaa, että tähtikuvion rekisteröinnillä ei ole lainvoimaa. Vain Kansainvälinen tähtitieteellinen unioni IAU voi nimetä taivaallisia kohteita.

Kyse on siis vain symbolisesta kunnianosoituksesta.

Belgialaisten löytämä tähtikuvio koostuu seitsemästä tähdestä, jotka muodostavat salaman. Lähes samanmuotoinen salama oli piirretty Bowien kasvoihin vuonna 1973 ilmestyneen albumin Aladdin Sanen kannessa olevassa kuvassa.

Avaruus on toistuva teema viikko sitten kuolleen artistin tuotannossa. Bowien hittejä ovat muun muassa Life on Mars ja Space Oddity. Hänen yksi tunnetuimmista alter egoistaan oli ulkoavaruudesta laskeutunut Ziggy Stardust -hahmo.

Tähtikuvion nimeäminen on osa musiikkikanavan Stardust for Bowie (siirryt toiseen palveluun) -projektia.

Juttuun on täydennetty Ursan kommentti 19.1.2016 kello 18:51.

Suosittelemme sinulle