Hyppää sisältöön

Herola teki Ylen suositun lajitestin: "Saa nähdä, onko ominaisuuksissani mihinkään urheiluun sopivaa"

Suomen yhdistetyn ykkösnimi Ilkka Herola teki Ylen suositun lajitestin. Hän arveli saavansa tulokseksi kuviokellunnan.

Kuva: Anu Karttunen / Yle

Yle julkaisi perjantaina leikkimielisen testin, joka määrittää erilaisten kysymysten perusteella vastaajalle parhaiten sopivan urheilulajin.

Suomen yhdistetyn ykkösmies Ilkka Herola oli epäileväinen omista ominaisuuksistaan ennen testiä.

- Tulee varmaan joku kuviokellunta. Saa nähdä, onko minun fyysisissä ominaisuuksissa mihinkään urheiluun sopivaa, hän hymähti.

Vaikka Herola on sosiaalisesti ulospäin suuntautunut, valitsi hän mieluummin yksilöurheilun kuin joukkueurheilun. Hänen mielestään myös kipu kuuluu urheiluun.

- Ei hirveästi rankempia lajeja löydy kuin hiihto. Lyhyemmissä harjoitusvedoissa päästään maitohapon määrän puolesta aika lähelle maksimia. Saa sietää maitohappoa niin paljon kuin kropasta riittää.

"Kyllä minä pinnalla pysyn"

Herola sai lajitestissä ykköslajikseen jalkapallon, mikä hieman yllätti.

- En ole mikään pallotaituri. Tykkään pelata esimerkiksi alkuverryttelyissä, mutta en ole koskaan joukkueessa pelannut. Ilmeisesti minulla on kuitenkin ominaisuuksia, sillä siinä pitää jaksaa juosta ja pienempinkin voi pärjätä.

Herolalle muita sopivia lajeja ovat testin mukaan juoksu, sulkapallo ja fitness. Juoksu ei yllättänyt Herolaa, sillä se on hiihdon tavoin kestävyyslaji.

- Mailapelejä tykkään pelata edelleen ja meillä on aina silloin tällöin sulkapallossa veljesten välistä taistelua, Herola pohti.

- Fitness sen sijaan ei ole minun hommani. Minun olisi vaikea motivoida itseäni ulkonäkökeskeiseen kehonrakentamiseen, mutta mikäpä jottei, jos kerran ominaisuudet on hyvät, niin uran jälkeen voisi ruveta harrastamaan!

Huonoimmin Herolalle sopivat uinti, kävely/sauvakävely ja keilailu. Kuopiolainen oli samaa mieltä ja uskoi, että myös hänen valmentajansa haluaisi nähdä tuon listan.

- Kyllä minä pinnalla pysyn, mutta jos uimaan pitää ruveta treeneissä, se on enimmäkseen kelloon tuijottamista, hän totesi.

Suosittelemme sinulle