Hyppää sisältöön

Yhdestä postilaatikosta pitkä riita – korkein oikeusaste ratkaisee oikean sijainnin

Kankaanpään kaupunki ja Posti ovat syvästi erimielisiä yhden postilaatikon sijaintipaikasta. Hallinto-oikeus kallistui kaupungin kannalle, mutta Posti on valittanut päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kuva: Joni Tammela / Yle
Antti Laakso

Kankaanpään kaupungin ja Postin kiista yhden postilaatikon paikasta on saanut suuret mittasuhteet. Vuonna 2014 alkanutta erimielisyyttä ratkotaan jo korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Kiista sai alkunsa, kun pohjoissatakuntalaisen Kankaanpään ympäristölautakunta päätyi tukemaan Postin ja kankaanpääläisen haja-asutusalueen asukkaan kiistassa asukkaan kantaa. Asukas katsoi, että postilaatikko pitää sijoittaa lähemmäs hänen asuntoaan asuntoa eikä Postin toivomaan paikkaan.

Turvallista vai ei?

Posti perusteli omaa kantansa muun muassa liikenneturvallisuudella: Postin mukaan postilaatikko olisi pitänyt sijoittaa "postilaatikkoryhmään" eikä yksinään jakelun kannalta hankalaan paikkaan. Nyt tilanne vaarantaa Postin mielestä sekä postinjakajien että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta.

Kankaanpään kaupunki perusteli asukasta tukevaa linjaansa sillä, että Postin pitää kohdella asiakkaita tasapuolisesti. Kaupungin mielestä Postin ehdotus laatikoiden ryhmittelystä on hämäävä, koska yhtiön ehdottamassa sijaintipaikassa on tällä hetkellä vain yksi postilaatikko.

Hallinto-oikeus päätyi kaupunkia tukevalle kannalle änestyspäätöksellä. Yksi tuomareista puolsi Postin näkemystä.

Posti vaatii nyt korkeinta hallinto-oikeutta muuttamaan hallinto-oikeuden päätöstä. Kaupunki puolestaan pysyy kannassaan.

Suosittelemme sinulle