Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Dickenillä uusi ase kohti SM-mitalipelejä - heittokone Modig

Dickenin vahvistunut hyökkäysosasto haastaa Siuntion puolustuksen käsipallon miesten SM-liigan ottelussa Ylen kanavilla lauantaina. Lisäksi tarjolla on naisten SM-sarjan kärkiottelu Dicken-HIFK, jossa katseet ovat jo ensi kevään SM-finaaleissa.

Cocks puolustaa.
Dicken hyökkää, Cocks puolustaa. (Arkistokuva) Kuva: Ari Lahti / Yle
Petri Sjöblom
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsinkiläinen Dicken on joutunut taipumaan kolmesti peräkkäin SM-hopealle miesten käsipalloliigassa. Riihimäen Cocks on hallinnut mestaruuspokaalia 2013-2015, ja kuluvalla kaudella Björn Monnbergin valmentama Dicken yrittää jälleen vallankaappausta.

Tappioton Cocks johtaa liigaa ja Dicken on sarjakakkosena, kolme pistettä perässä. Alkukauden ennusteen mukaan Cocks ja Dicken kohtaisivat jo neljännen kerran peräkkäin miesten SM-finaalissa ensi keväänä.

Yle Urheilu näyttää lauantaina Dickenin ja Siuntion välisen SM-liigaottelun. Dicken hakee rautaista itseluottamusta kohti kevään pudotuspelejä, SIF etsii vielä parastaan, kun osa runkopelaajista on vasta kuntoutumassa huippuiskuun.

SIF:n hyökkäys vahvistuu melkoisesti, kun Ruotsista Siuntioon palannut Oliver Helander pääsee pelirytmiin. Peukalovamma on kiusannut huippulupausta, mutta kevät näyttäisi valoisammalta.

- Helander on todella hyvä lisä SIF:n nuorisokaartiin. Hänen heittovoimansa avaa muille pelaajille mahdollisuuksia, koska on selvää, että vastustajien pitää puolustaa aivan eri tavalla Siuntiota, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen ennakoi.

Helanderin pelaaminen Dicken-ottelussa on vielä epävarmaa. Siuntiolla ei kuitenkaan ole hätää, kunhan joukkue etenee kevään pudotuspeleihin kuuden parhaan sakissa. Silloin SIF pystyisi väistämään Cocksin ja Dickenin vyörytykset kohti välieriä.

Dicken vilisee maajoukkuepelaajia, joista tuoreimpana MM-karsinnoissa väläytellyt Christoffer Modig. Lähes kaksimetrinen heittokone on ollut Dickenin alkukauden paras maalintekijä. Juuri Siuntiosta kolmen vuoden jälkeen Dickeniin palannut Modig on heittänyt 10 ottelussa 57 maalia.

- Siuntiossa jäi läpimurto tekemättä. Dicken on pelannut muutaman vuoden ilman kansainvälisen tason heittäjää, mutta nyt heillä on Modig. Varsinkin kun Benny Broman pelaa vierellä, niin Modigin ei tarvitse ajoittain kuin heittää, Salminen painotti.

Mestari Dicken ja hopeajoukkue HIFK naisten kärkikamppailussa

Ennen miesten matsia Ylen kanavilla voi seurata naisten SM-sarjan kärkiottelua.

Hallitseva mestari Dicken kohtaa kotikentällään HIFK:n, joka joutui viime kaudella taipumaan hopealle. Viime keväänä Dicken päätti samalla HIFK:n kolmen vuoden pituisen mestaruusputken.

Dicken johtaa SM-sarjaa neljän pisteen turvin ennen sarjakakkosta HIFK:ta. Torstaina Dicken lämmitteli GrIFK:n vieraana hyökkäyskuvioitaan ja tuloksena vaivaton vierasvoitto maalein 29-21.

SM-sarjassa Dicken on voittanut HIFK:n jo kahdesti, mutta Suomen cupissa IFK kuritti mestareita lukemin 21-18.

- Dickenillä oli joulukuussa ongelmia hyökkäyspäässä. Puolustus toimii, etenkin kun maalivahti Sonja Koskinen auttaa torjunnoillaan, Salminen kertoi.

Koskinen saa venyä parhaimpaansa, sillä HIFK:n takaheittäjät Johanna Hilli ja Lotta Kulju ovat tehneet tuhojaan alkukauden otteluissa. Hilli on heittänyt 82 maalia ja Kulju 81 osumaa. Kaksikko on viskonut IFK:lle 14 pelissä yhteensä 163 maalia.

- Tämä taitaa olla hyvä kenraali tulevia SM-finaalipelejä ajatellen. Dicken ja HIFK ovat kaksi vahvinta joukkuetta, mutta toki huono asenne ei kanna mestaruuteen. Sparta voi vielä yllättää keväällä, Salminen muistutti.

Naisten SM-sarjan ottelu Dicken-HIFK Yle Areenassa klo 14.25-16.10 ja TV2 klo 15-16.10. Miesten SM-liigan ottelu Dicken-SIF TV2 klo 17-18.30.

Suosittelemme