Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Ratkaisuhetket lähestyvät suomalaislupauksen siirtosaagassa – "Hyvältä näyttää"

Juventus on yhä FC Interin Kaan Kairisen perässä.

Mestarien liigan pallo
Kuva: EPA
Matias Strozyk
Avaa Yle-sovelluksessa

TURKU. Turkulaislupaus Kaan Kairinen on yhä italialaisjätti Juventuksen kiikarissa. 17-vuotiaan potentiaalista siirtoa on hierottu jo pitkä tovi, mutta urakka on edelleen kesken. Siirtorajan lähestyessä kaikki osapuolet ovat vaitonaisia tilanteen kehittymisestä.

- Edistystä on tapahtunut, mutta mitään valmista kerrottavaa ei vieläkään ole. Parempi kun ei kauheasti huutele keskeneräisistä asioista, tai tilanne saattaa mutkistua. Ihan hyvältä kuitenkin näyttää, Kairisen agentti Sami Salonen sanoo Yle Urheilulle.

Kairinen kävi joulun alla Italiassa antamassa Juventukselle näyttöjä. Hyvää palautetta saanut keskikenttämies palasi FC Interin vahvuuteen nuorten maajoukkuekomennukselta tammikuun puolivälissä.

- Ei tässä ole vielä oikein mikään muuttunut yhtään selkeämmäksi. Olen oikeastaan itsekin vähän pihalla. Saa nyt nähdä, mitä tapahtuu, Kairinen hymähti perjantaina.

Viikko aikaa

Siirtoikkuna sulkeutuu reilun viikon kuluttua maanantaina. Kairisen siirron ympärillä on riittänyt hierottavaa - vuodenvaihteessa pelaajan leirissä ihmeteltiin Interin hitautta asiassa etenemisen suhteen, kun taas Inter odotti Juventukselta enemmän aloitteellisuutta. Kiinnostusta on ollut muidenkin seurojen suunnalta, ja ainakin Tanskasta lähestyttiin Interiä jo viime kesänä.

- Tällä hetkellä pallo on eniten Interin käsissä, tai se on ainakin se tieto mikä minulla on. Täytyy pitää mielessä, että seuroja on mukana enemmänkin, Salonen pyörittelee.

- Viimeistään helmikuun ensimmäisenä päivänä tiedetään, mikä on lopputulema tämän siirtoikkunan osalta. Jos sen puitteissa ei synny valmista, niin sitten on muutama kuukausi lisää aikaa antaa näyttöjä.

Kuviot vielä auki

Kairinen oli perjantaina normaalisti mukana turkulaisten Liigacup-avauksessa PK-35:ttä vastaan. Maalittoman tasapelin kokonaan pelannut huippulupaus ehti harjoitella joukkueen kanssa vain kolme kertaa ennen kilpailukauden starttia.

- Omalta osalta ei ainakaan mennyt kauhean hyvin. Eikä kyllä joukkueeltakaan. Ensimmäinen peli ja puoli joukkuetta puolikuntoinen, joten eivätköhän ne syyt ole siinä.

Inter pelaa seuraavan kerran 29. tammikuuta. Saattaa olla, ettei Kairista ainakaan sen jälkeen enää nähdä sinimustissa. Pelaaja itse kuitenkin on varovainen sanoissaan.

- Mitään uutta ei ole kuulunut. Viimeisimmän tiedon mukaan Juventus on yhä kiinnostunut ja he haluavat minut sinne.

Pidätkö lainkaan mahdollisena, että olisitkin Turussa vielä kun Veikkausliigan kausi alkaa?

- En oikein uskalla sanoa siihen mitään, Kairinen nauroi.

Suosittelemme sinulle