Atte Lassila tiesi jo pojankossina, että hänestä tulee kokki.
– Melkein siitä lähtien, kun opin kävelemään olin äidin kanssa keittiössä. Peruskoulun jälkeen päätin lähteä kokiksi.
Lassila on päässyt harjoittelemaan Helsingissä ja Ranskassa ja nyt viimeksi Oulussa Ravintola Hugossa. Sieltä on löytynyt nyt myös työpaikka.
– Tämä on kyllä se juttu mitä minä tykkään tehdä, ehdottomasti.
Aika paljon on tullut treenattua.
Atte Lassila
Keittiötyö on raskasta ja pitkän päivän päälle kokillekin kelpaa pikaruoka, pizza tai hampurilainen.
– Kyllä ikävä kyllä maistuu, nauraa Lassila.
Kilpailuihin valmistaudutaan, kuten mihin tahansa urheilusuoritukseen. Työn lisäksi Atte on käynyt entisessä opinahjossaan harjoittelemassa mentorinsa Esa Koppelon ohjauksessa.
– Aika paljon on tullut treenattua. Osa raaka-aineista on julkaistu , joten niillä voi treenata, kertoo Lassila
Kokkikisassa adrenaliini lähtee liikkeelle
Nuorten kokit kohtaavat toisena Suomenmestaruuskisoissa Raisiossa tammikuun 30. päivä. Kisat järjestävä Rotissööri-järjesto pyrkii kehittämään kisalla nuorten kokkien ammattitaitoa ja vaalimaan kansallisen keittiömme perinteitä.
_Le MeilleurJeune Commis Rotisseur _-kisassa kokki saa eteensä ruokakorin, jossa ovat pakolliset materiaalit. Etukäteen on tiedossa muutama pakollinen raaka-aine. Aikaa ruoan suunnitteluun on puoli tuntia. Raaka-aineet eivät ole tässä kisassa kovin eksoottisia.
– Hyvin tavallisia. Porkkanaa, punakaalia, purjoa, tietää Lassila.
Lassilalla on jo takanaan muutama kisa. Kilpailutilanne on tuttu.
Ruoka, joka tehdään itse, justiin ja sydämellä. Sitä voisi sanoa gourmeeksi.
Atte Lassila
– Kyllä se on aika stressaavaa. Kun aloittaa, alkaa adrenaliini heti virtaamaan. Huomaa, että on kisatilanne. Kaikki on katsomassa kun kokkaa, se aiheuttaa paineita.
Lassilan suosikkiraaka-aineet tippuvat kuin apteekin hylyltä.
– Suomalaiset kalat, niistä saa aika helposti tehtyä kaikenlaista ruokaa.
Ravintolakokki kokkaa kotioloissa mielellään perinteisiä suomalaisia kotiruokia.
– Karjalanpaisti, lihakeitto, jauheliha- ja kalakeitto, listaa Lassila suosikkejaan.
– Ruoka, joka tehdään itse, justiin ja sydämellä. Sitä voisi sanoa gourmeeksi, mietiskelee nuori kokki.