Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Draamaa Australian avoimissa - kiinalainen superyllättäjä puolivälieriin

Zhang Shuai oli hävinnyt kaikissa 14 edellisessä Grand Slam -turnauksessaan ensimmäisellä kierroksella.

Zhanf Shuai.
Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Australian avoimen tennisturnauksen superyllättäjä Zhang Shuai jatkaa edelleen uskomatonta etenemistään turnauksessa. Neljännen kierroksen ottelussaan Zhangilla oli onneakin, kun 15:nneksi sijoitettu Madison Keys loukkasi jalkaansa eikä pystynyt pelaamaan täysipainoisesti. Zhang eteni puolivälieriin numeroin 3-6, 6-3, 6-3.

Zhang Shuain tarina on huikea. Ennen tätä turnausta hän oli pelannut Grand Slam -turnauksen pääsarjassa 14 kertaa ja hävinnyt aina ensimmäisellä kierroksella.

Zhang oli lähellä jo lopettaa uransa viime vuonna, kun tappioita tuli jatkuvasti. Hänen taustajoukkonsa kuitenkin pyysivät häntä yrittämään vielä kerran Australian avoimissa.

Tällä hetkellä hän on maailmanlistalla sijalla 133 ja joutui karsimaan päästäkseen mukaan turnaukseen. Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Zhang aiheutti ensimmäisen jättiyllätyksensä pudottamalla jatkosta kakkoseksi sijoitetun Simona Halepin. Sen jälkeen kaatuivat Alize Cornet ja Varvara Lepchenko sekä nyt Madison Keys.

Edellinen karsija, joka eteni Australian avointen puolivälieriin oli Meksikon Angelica Gavaldon vuonna 1990.

Puolivälierissä nähdään yllättäjien kohtaaminen, sillä Zhang kohtaa britti Johanna Kontan. Jompikumpi heistä etenee siis välieriin. Muut puolivälieräparit ovat Serena Williams - Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska - Carla Suarez Navarro ja Angelique Kerber - Victoria Azarenka.

Suosittelemme sinulle