Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Fifa: Platini ei ole listoilla

Fifan uusi puheenjohtaja valitaan 26. helmikuuta Zürichissä. Jalkapallon korruptioskandaalin takia Michel Platini ei ole mukana puheenjohtajavaaleissa.

Uefan pääsihteeri Gianni Infantino
Uefan pääsihteeri Gianni Infantino. Kuva: EPA
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa vahvisti tiistaina, että liiton helmikuun puheenjohtajavaaleissa on virallisesti enää viisi ehdokasta.  Michel Platinin nimeä ei ole Fifan julkaisemalla listalla.

Sepp Blatterin seuraaja valitaan 26. helmikuuta seuraavien ehdokkaiden joukosta: Ali Bin Al Hussein, Salman bin Ebrahim Al Khalifa, Jerome Champagne, Gianni Infantino ja Tokyo Sexwale. Ennakkosuosikkina pidetään Uefan pääsihteeri Infantinoa.

Fifan eettinen komitea totesi aikaisemmin, että Uefan puheenjohtajana toiminut Platini on käyttänyt asemaansa väärin ja kielsi ranskalaista toimimasta jalkapallon parissa kahdeksaan vuoteen.

Fifan eettisen komitean joulukuussa tekemän päätöksen mukaan Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter hyväksyi vuonna 2011 kahden miljoonan dollarin palkkion, jonka Fifa maksoi Platinille ilman sopimusta tehdyistä avustajantehtävistä.

Suosittelemme