Hyppää sisältöön

Nuorisojärjestöt vetoavat valtakunnansyyttäjänvirastoon: MV-lehden toiminta tutkittava

Vetoomuksen allekirjoittajina on kaikkien muiden suurten puolueiden nuoriso- tai opiskelijajärjestöjä perussuomalaisia lukuun ottamatta.

MV -nettilehden etusivu.
Kuva: Yle
Annette Blencowe

Yhdeksän poliittista opiskelija- ja nuorisojärjestöä vetoaa valtakunnansyyttäjänvirastoon, jotta verkkojulkaisu MV-lehden toiminta otettaisiin tutkittavaksi.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet siitä tiedottaneen sosiaalidemokraattien opiskelijajärjestö SONKin lisäksi KD-nuoret, Keskustan opiskelijaliitto, Kokoomuksen opiskelijaliitto, RKP-nuoret, Sosialidemokraattiset Nuoret, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.

Järjestöjen mukaan MV-lehti sallii esimerkiksi rasististen sekä henkeen ja terveyteen kohdistuvan uhkailun kommenttien muodossa. Nuorisojärjestöjen mukaan MV-lehteä on muun muassa syytetty myös muille kuuluvan materiaalin julkaisemisesta ilman lupaa.

SONK arvelee tiedotteessaan, että MV-lehden kunnianloukkaus- ja tekijänoikeusrikkomuksia ei ole tutkittu Suomessa, koska rikokset ovat tapahtuneet Espanjassa. Järjestöt vetoavat nyt valtakunnansyyttäjänvirastoa kokoamaan kaikki rikosilmoitukset yhteen ja arvioimaan ne kokonaisuutena.

SONK kertoo myös toimittaneensa valtakunnansyyttäjänvirastolle tutkintapyynnön.

Muutama viikko sitten nuorisojärjestöt vaativat MV-lehdestä mainostilaa hankkineita yrityksiä lopettamaan "vihapuhetta ja toistuvia valheita levittävän" julkaisun tukemisen.

Juttua korjattu klo 10.36: Alaotsikossa luki aiemmin virheellisesti, että vetoomuksen ovat allekirjoittaneet perussuomalaisia lukuun ottamatta kaikkien suurten puolueiden nuorisojärjestöt, mutta keskustan ja kokoomuksen osalta vetoomuksen ovat allekirjoittaneet vain niiden opiskelijajärjestöt.

Suosittelemme sinulle