Hyppää sisältöön

Turkin poliisi löysi New Yorkista varastetun Picasson

Valepukuiset poliisit esiintyivät epäillyille mahdollisina ostajaehdokkaina. Varkaat pyysivät New Yorkista varastetusta maalauksesta alun perin 8 miljoonaa dollaria.

Poliisi esittelee takaisin saatua Picasson työtä.
Poliisi kävi neuvotteluja epäiltyjen kanssa yli kuukauden ajan, ennen kuin tapasi heidät perjantaina kahvilassa ja pidätti heidät.
Mikko Kuusisalo

Turkin poliisi on saanut takaisin varastetun Pablo Picasson maalauksen Istanbulissa tehdyssä operaatiossa.

Vuonna 1940 Picasson maalaama Hiuksiaan kampaava nainen -niminen öljymaalaus varastettiin keräilijältä New Yorkista. Poliisi ei kertonut varkauden ajankohtaa, mutta maalaus oli tuotu Istanbuliin myytäväksi.

Poliisit esiintyivät epäillyille valepuvussa ostajaehdokkaana. Epäillyt pyysivät maalauksesta ensin 8 miljoonaa dollaria, mutta yli kuukauden tinkimisen jälkeen hinnaksi sovittiin 7 miljoonaa dollaria. Poliisi tapasi epäillyt muun muassa hotellissa ja huvijahdilla ennen viimeistä tapaamista.

Perjantaina poliisit tapasivat kaksi epäiltyä kahvilassa Euroopan-puoleisessa osassa Istanbulia, pidättivät heidät ja saivat maalauksen haltuunsa.

Maalaus esittää Dora Maaria, Picasson rakastajaa ja pitkäaikaista muusaa. Maalauksen kääntöpuolella ovat keräilijän nimi ja maalauksen aitoustodistus.

Takaisinsaannin jälkeen yli 130 senttiä korkea maalaus lähetettiin Istanbulin Mimar Sinanin taideyliopistoon tutkittavaksi.

Suosittelemme sinulle