Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Niinistön puheesta katosi ääni – syy tekninen vika, ei sensuuri tai salaliitto

Tv-tuotantojärjestelmässä olleen virheellisen kielivalinnan korjaus aiheutti äänen puuttumisen presidentti Niinistön puheesta hetkeksi. Yle Areenan tallenteessa ollut vika korjattiin torstaiaamulla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhui valtiopäivien avajaisissa 3.2.2016.
Terhi Toivonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheesta puuttuva ääni johtui todennäköisesti kielivalinnassa olleesta viasta.

Yle Areenan valtiopäivien avajaisten tallenteesta katosi 23 minuutin kohdalla ääni 1 minuutin ja 18 sekunnin ajaksi. Presidentti Niinistö piti juuri tuolloin puhettaan.

Television lähetystietojärjestelmässä oli keskiviikkona virheellinen merkintä ja tämä sekoitti lähetyksen äänikanavat niin, että suomenkielisellä kanavalla kuului ruotsinkielinen selostus ja ruotsinkielisellä suomenkielinen.

Häiriö korjattiin lähetyksen aikana.

Yle Areenan vastaavan tuottajan Paavo Rytsän mukaan vian korjaus aiheutti todennäköisesti äänen katoamisen. Väärä kielivalinta johtui ilmeisesti inhimillisestä virheestä. Kyse ei siis ole sensuurista tai salaliitosta, kuten sosiaalisessa mediassa vellovissa huhuissa vihjaillaan.

Tallenteessa ollut vika korjattiin torstaiaamulla.

Yle Areenan uutisklipistä voi myös kuunnella presidentti Niinistön puheen kokonaisuudessaan. Puhe on myös tämän jutun yhteydessä olevassa klipissä.

Valtiopäivien avajaiset lähetettiiin suorana TV1:ssä eilen kello 13.30 alkaen.

Suosittelemme