Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Chelsea-luotsi sai tarjouksen Kiinan liigasta

Guus Hiddinkiä houkuteltiin Kiinan liigaan, mutta hollantilainen valitsi Chelsean.

Guus Hiddink kuvassa
Guus Hiddink Kuva: EPA
Manu Myllyaho
Avaa Yle-sovelluksessa

Jose Mourinhon potkujen jälkeen Chelsean loppukaudeksi luotsattavakseen ottanut Guus Hiddink kertoo saaneensa sopimustarjouksen Kiinan liigasta.

- Minulla oli hiljattain mahdollisuus solmia sinne sopimus, Hiddink kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Kiinan jalkapalloliigassa liikkuu suuria rahasummia. Sarjassa on ennenkin nähty yksittäisiä ja entisiä futistähtiä jäähdyttelemässä aina Nicolas Anelkasta lähtien, mutta kiinalaisten rahakasat ovat alkaneet houkuttaa myös parhaassa iässään olevia pelimiehiä. Tammikuun siirtoikkunassa Kiinaan siirtyivät esimerkiksi Shahtar Donetskin Alex Teixeira 50 miljoonalla eurolla sekä Jackson Martinez Atlético Madridista 42 miljoonalla. Lisäksi maan pääsarjassa on meritoituneita valmentajia Sven-Göran Erikssonista ja Luiz Felipe Scolarista lähtien.

Myös Chelsea myi tammikuussa pelaajansa Kiinaan, kun Ramires siirtyi Jiangsu Suningiin noin 30 miljoonalla eurolla.

Kiina ottaa valtavilla rahakasoillaan pelaajien ja valmentajien houkuttelevuudessa kiinni televisiointisopimuksen takia niin ikään rahassa kylpevää Englannin Valioliigaa, mutta Hiddink valitsi Chelsean urheilullisista syistä.

- Valioliiga kiinnostaa ihmisiä maailmanlaajuisesti. Ihmiset seuraavat sarjaa maailman suurimmista kaupungeista aina pienimpiin kyliin. Englantilaisseurojenkaan ei tarvitse harmitella rahanpuutetta tulevina vuosina.

Suosittelemme