Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Leicester tyrmäsi kärkiottelussa Manchester Cityn

Kauden yllättäjäjoukkue Leicester City vankisti asemiaan Valioliigan kärjessä.

Claudio Ranieri
Manageri Claudio Ranierilla on syytä tyytyväisyyteen. Kuva: EPA
Lauri Sihvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ne jotka ovat odottaneet Leicesterin hyytymistä Englannin Valioliigassa joutuivat lauantaina pettymään. 

Viime tiistaina Liverpoolin Jamie Hardyn maaleilla 2-0 kukistanut Leicester onnistui kaatamaan lauantaina kierroksen kärkiottelussa Manchesterin Cityn Etihadilla 3-1.   

Vierasjoukkue sai kamppailuun unelma-alun, kun kookas saksalaispuolustaja Robert Huth ohjasi Riyad Mahrezin antaman vapaapotkun ohi City-vahti Joe Hartin jo 3. minuutilla.

Kotijoukkue piti kaatosateessa palloa ahkerasti hallussaan ja etsi hanakasti aukkoja Leicester-puolustuksesta, mutta sai avausjaksolla vain yhden laukauksen kohti maalia.

Leicester puolestaan aloitti toisenkin puoliajan tyrmäävästi. Algerialaishyökkääjä Mahrez pääsi hyvän hyökkäyksen jälkeen nokikkain Hartin kanssa eikä erehtynyt.  

Tunnin pelin jälkeen saksalaispuolustaja Huth maalasi toistamiseen, kun kolossin löysä pusku leijui oikeaan City-maalin vasempaan ylänurkkaan.

Sergio Agüeron 1-3-kavennus 87. minuutililla jäi laihaksi lohduksi Cityn kannattajille. Kotitappio oli Manchester Cityllä kauden kolmas. Leicester on hävinnut kaudella vain kahdesti, kerran kotona ja kerran vieraissa.

Ketut on tukevasti liigakärjessä 53 pisteellään. Manchester City on toisena (47 pistettä),  mutta sekä Tottenham ja Arsenal voivat nousta sen ohi viikonvaihteen aikana.  

Tottenham kohtaa lauantai-iltana kotonaan Watfordin ja Arsenal sunnuntaina vieraissa Bournemouthin.

Suosittelemme