Hyppää sisältöön

Bisons jättänyt osaomistaja Selänteen rauhaan - "Fiilikset ovat sellaiset, että on fifty-fifty -tilanne"

Talousvaikeuksissa oleva Loimaan Bisons pyrkii jatkamaan toimintaansa normaalisti. Bisons järjesti yhtiökokouksen tiistai-iltana.

Loimaa Bisons
Kuva: Tomi Hänninen
Antti-Jussi Sipilä

Loimaan Bisonsin taloudelliset ongelmat ovat kasaantuneet useista eri puroista, mutta suurimpana syynä on osallistuminen toisena vuonna peräkkäin Itä-Euroopan VTB-liigaan.

Bisons järjesti eilen yhtiökokouksen, jossa käsiteltiin ongelmallista taloustilannetta. Vaikka Bisons vapautti amerikkalaispelaaja Jacob Burtschin sopimuksestaan tiistaina, ei seura ole aloittamassa pelaajiensa tyhjennysmyyntiä, ainakaan vielä.

- Tässä vaiheessa olemme tehneet tiettyjä pelastussuunnitelmia. Parhaillaan kontaktoimme isoimpia yhteystyökumppaneitamme, jotka ovat vahvasti meidän mukana. Sieltä on tullut signaalia, että he ovat meidän apuna tämän tilanteen korjaamisessa, kertoo Bisonsin puheenjohtaja Marko Toivola.

- Sen verran voin tässä vaiheessa sanoa, että pyrkimys on pitää joukkueen kokoonpano edelleen kilpailukykyisenä. Jos meidän tervehdyttämis- ja pelastustoimet eivät tuota tulosta, asiaa pohdiskellaan uudestaan.

Entinen jääkiekkoilija Teemu Selänne osti Bisonsista viiden prosentin osuuden noin vuosi sitten. Selänteeseen ei olla Bisonsin suunnasta vielä oltu yhteydessä. 

- Tässä vaiheessa ei ole mitään virityksiä. Ei ole ollut puhetta vielä, että lähtisimme osakkeenomistajien lisäsatsauksiin. Mahdollinen suunnattu osakeanti on sitten seuraavia toimenpiteitä, jos niihin pitää ryhtyä.

Fifty-fifty -tilanne

Kuinka todennäköistä on, että Bisons selviytyy tästä vaikeasta tilanteesta?

- Tässä vaiheessa fiilikset ovat sellaiset, että on fifty-fifty -tilanne. Loppuviikosta olemme viisaampia, kun olemme kontaktoineet yhteistyökumppaneitamme. Se on aika ratkaisevassa osassa tässä, paljastaa puheenjohtaja Toivola.

- Kaikki toimet perustuvat siihen, että jatkamme pelaamista myös ensi kaudella. Voin jo tässä vaiheessa sanoa, että sataprosenttisella varmuudella pelaamme vain Korisliigaa kotimaassa. Mietitään sitten kansainvälisiin peleihin osallistumista tulevaisuudessa, jos se on mahdollista.

Bisonsin on avattava jälleen kukkaron nyörejä ensi viikolla, kun joukkue matkaa kolmen ottelun vieraskiertueelle VTB-liigassa.

- Sen verran täytyy sanoa, että saimme VTB-liigalta pienen lisätuen vieraspelien matkakuluihin. He (VTB-liiga) ovat tietyllä tavalla tukemassa sitä, että me pelaamme liigaa kauden loppuun. Meidän tavoitteena on pelata molemmat sarjat kunnialla kauden loppuun saakka, päättää Bisonsin puheenjohtaja Marko Toivola.

Suosittelemme sinulle