Hyppää sisältöön

Suomalainen pelitalo vei Hollywood-tähdet ensimmäiseksi hammaslääkäriin

Max Payne -sarjallaan tunnetuksi tulleen Remedyn uutuuspeli Quantum Break yhdistää peliä ja tv-sarjamaista videomateriaalia. Luovan johtajan mukaan haaveena on palata yhtiön oman Alan Wake -pelin maailmaan.

Sami Järvi
Sami Järvi Kuva: Yle
Riikka Valtonen

Kauan odotettu suomalaisjulkaisu Quantum Break on näkemässä päivänvalon huhtikuun alussa. Remedy Entertainmentin vuosien työn tulos on tarinavetoinen toimintapeli, jossa yhdistyvät räiskintä, ajan vääristyminen ja Hollywood-näyttelijöillä vahvistettu tv-sarja.

– Olimme vähän kokeilleet tätä jo aiemmin, ja meillä oli idea: mitä jos tuotaisiin pelin rinnalle pieni sarja. Esimerkiksi Alan Wakessa se oli osana markkinointia, kun teimme prequel-sarjan, jonka pystyi katsomaan etukäteen, ja pelin sisällä olevissa televisioissa oli videomateriaalia, selittää yhdistelmää Yle Puheen aamulähetyksessä haastateltu pelin luova johtaja Sami Järvi.

Pelissä pelattava osuus seuraa pelin päähahmoa, kun taas tv-sarjan puolella hypätään vastapuolen matkaan seuraamaan tilanteen kehittymistä vihollisleirissä. Lisäksi yksistään valinnaista pelaajan löydettävissä olevaa tarinaa pelissä on Järven mukaan puolen romaanin verran.

Hollywood-tähtiä mukaan

Uudenlaista konseptia vauhdittamaan video-osuuksien näyttelijäkaartista löytyy sellaisia tunnettuja näyttelijöitä kuin muun muassa_ Game of Thronesissa_ näytellyt Aidan Gillen, X-Men-elokuvista tuttu Shawn Ashmore, Taru Sormusten Herrasta -näyttelijä Dominic Monaghan, ja Lance Reddick, joka on näytellyt muun muassa The Wire -sarjassa.

Kyseessä onkin Helsingin Sanomien mukaan suurella todennäköisyydellä kallein Suomessa tehty viihdetuote (siirryt toiseen palveluun).

Esimerkiksi ihmisten yksityiskohdat on tallennettu peliin yksityiskohtaisesti, ja pelinteosta johtuvat erityisvaatimukset tulivatkin osalle näyttelijöistä yllätyksenä: jopa näyttelijöiden hampaista on tehty digitaalinen vastine hammaslääkärissä.

– Kyllä meillä itse asiassa kommunikaatiossa näyttelijöiden kanssa alkuvaiheessa unohtui mainita, ja se tuli pikkaisen yllätyksenä. He tulevat tänne Suomeen tekemään hommia ja ensimmäiseksi ilmoitetaan, että käydäänpäs hammaslääkärissä ottamassa hammasmuotit, Järvi muistelee.

Haaveena uusi Alan Wake

Peliin on satsattu paljon aikaa ja rahaa, joten sen menestys luonnollisesti jännittää luovaa johtajaa.

– Hirveä urakka on tehty, ja monta vuotta väännetty, niin totta kai sitä haluaa, että se menestyy. Monellakin tavalla: menestyy kaupallisesti, mutta sisällön tekijänä ja luovana ihmisenä toivoo, että se menestyy silläkin tavalla, että se noteerataan, sillä on vaikutusta ihmisiin ja se inspiroi ihmisiä omiin luoviin juttuihinsa, Järvi pohtii.

Microsoftin omistama Quantum Break julkaistaan yksinoikeudella Windows 10 -käyttöjärjestelmälle ja Xbox One -konsolille. Järvi haaveileekin siitä, että yhtiö voisi palata jatkamaan peliyhtiön oman Alan Wake -pelin maisemissa. Alan Wake -pelejä on julkaistu vain yksi, mutta toisen osan tekemistä on odotettu kieli pitkällä.

– Ei se ole missään nimessä haudattu, lohduttaa Järvi faneja.

Samaan hengenvetoon hän kuitenkin lisää, että päätöksiä kakkososan toteuttamisesta ei kuitenkaan ole tehty.

– Se on monimutkainen juttu. Jos me teemme lisää Alan Wakea, niin haluamme tehdä hienon jutun, ja se vaatii, että tietyt asiat loksahtavat kohdalleen – bisnespuoli, idea, joka on pöydällä, ja muut – ja vielä ei ole näin tapahtunut. Mutta hyvinkin aktiivisesti on yritetty etsiä mahdollisuuksia siihen. Henkilökohtaisesti tekijänä toivon, että jossain vaiheessa pääsisimme tekemään lisää Alan Wakea, Järvi päättää.

Suosittelemme sinulle