Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Legendaarinen jokerifani maalilaulukohusta: "Tietyt asiat KHL:ssä eivät enää hätkähdytä"

Pietarin SKA:n maalilaulun soittaminen aiheutti kohun Jokereiden kotiottelussa tiistaina. Helsinkiläisjoukkueen pitkäaikainen kannattaja Pasi "Pave" Mähönen suhtautui asiaan tyynesti, vaikka pitikin sitä outona.

Jokerien tunnetuin kannattaja Pasi Mähönen ei ollut tyytyväinen keskiviikkona.
Pasi "Pave" Mähönen (arkistokuva). Kuva: Tomi Hänninen
Arimo Laakkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jokerit voitti Pietarin SKA:n tiistaina 3-1 ja varmisti läntisen konferenssin kakkossijan, mutta ottelun jälkeen tulosta enemmän puhutti vierasjoukkueen maalilaulun soittaminen Jokereiden kotihallissa.

- Meidän katsomossa se ei noussut niin isoksi jutuksi vielä ottelun aikana. Oltiin niin kiihkeästi pelissä ja johdettiin sitä. Taukokeskusteluissa se ei vielä herättänyt sellaista huomiota, kuin olisi voinut olettaa. Toki sitä ihmeteltiin, kertoo pitkäaikainen Jokerien kannattaja ja faniyhdistyksen puheenjohtajanakin toiminut Pasi "Pave" Mähönen Yle Urheilulle.

- Sitten kun tuli pelistä himaan, niin se oli otsikoissa. Se nousi vasta jälkeenpäin puheenaiheeksi, mutta hyvä näin tietysti.

Jarno Koskirannan tekemä SKA:n 2-1-kavennus syntyi toisen erän lopussa.

- Olihan se outoa, kun "byyri" tuli ja alkoi outo biisi soida. Pietarissa olen kyllä käynyt matsissa, eli tunnen kappaleen. Kotikenttäetuahan se symboloi.

Mähösen mukaan maalilaulun soittaminen symboloi myös koko KHL-sarjaa laajemmin.

- Jokereiden asema on SKA:n niin sanottuna farmijoukkueena, lataa Mähönen.

- En kuitenkaan menetä yöuniani tästä. Tietyt asiat KHL:ssä eivät enää oikeastaan hätkähdytä. Totta kai ne harmittavat, sitä toivoisi enemmän tasapuolisuutta.

"SKA kuin HIFK ja Rotenberg kuin Moberg"

Kun kysyy Mähöseltä Roman Rotenbergin kaksoisroolista sekä Jokereiden että SKA:n osaomistajana, saa mielenkiintoisen vastauksen.

- Kun KHL:ään lähdettiin ja rakas paikallisvastustaja HIFK jäi pois kuvioista, niin SKA:sta povattiin uutta paikallisvastustajaa. No, tällä hetkellä SKA on mulle kuin HIFK ja Rotenberg kuin Moberg, Mähönen naurahti.

Mähönen viittaa Frank Mobergiin, joka on HIFK:n pitkäaikainen seurapomo.

Rotenbergin kaksoisroolista on puhuttu koko helsinkiläisjoukkueen KHL-taipaleen ajan.

- Onkohan missään maailman urheilusarjassa niin, että samoilla omistajilla on kaksi joukkuetta? Tämä on herättänyt ihmetystä, ja myös Areenan omistus on samojen jätkien kontolla. Onhan tämä aika mielenkiintoinen juttu.

Närää herättää myös se, että viime kaudella KHL:n maaliennätyksen Jokereiden paidassa paukuttanut Steve Moses siirtyi pietarilaisten riveihin NHL-paikan jäätyä haaveeksi.

- Huippuna vielä Moseksen hankkiminen. Kyllä siinä herää epäilys, että ennakkosopimus oli taskussa jo ennen kuin Moses lähti NHL:ään kokeilemaan.

Jokerit tiedotti heti tiistai-iltana, että SKA:n maalilaulun soittaminen oli virhe, joka ei tule toistumaan. Mähönen odottaa kuitenkin lisäselvitystä jokerijohdolta.

- Kyllä pitäisi joukkueenjohdon, (GM Jari) Kurrin ja kumppaneiden kommentoida jotain. Omistussuhteet ja SKA-kytkennät voivat kuitenkin tarkoittaa, että tämä menee "hissun-kissun" -osastolle, kun pudotuspelitkin vielä alkavat.

Suosittelemme