Hyppää sisältöön

Sosiaalinen pyrkyryys naurattaa kaikkialla – "Pokka pitää" nousi BBC:n myydyimmäksi tv-sarjaksi

Patricia Routledgen esittämä keskiluokkainen kotirouva Hyacinth Bucket ihailee suosikkisarjassa yläluokkaista elämäntyyliä, ja tekee kaikkensa toteuttaakseen unelmansa "paremman väen" elämästä.

"Pokka pitää" nousi BBC:n myydyimmäksi tv-sarjaksi.
Kuva: BBC
Terhi Toivonen

Hienostelevan snobin Hyacinth Bucketin ja hänen lähipiirinsä edesottamukset näyttävät huvittavan ihmisiä maailmanlaajuisesti.

BBC:n 90-luvun hittikomediasarja Pokka pitää_(Keeping Up Appearances) _on noussut yleisradioyhtiön myydyimmäksi ohjelmasarjaksi neljäänkymmeneen vuoteen, kertoo sanomalehti Telegraph. (siirryt toiseen palveluun)

BBC:n ohjelmamyynnistä kerrotaan lehdelle, että sarjaa on myyty ulkomaisille tv-yhtiöille melkein tuhat kertaa. Pokka pitää on ohittanut lähetyssopimusten määrässä esimerkiksi ikonisen Sir David Attenboroughin luontodokumenttisarjan Nisäkkäiden maailman (The Life of Mammals).

Sarjan huumori on vedonnut ihmisiin niin Suomessa kuin Nigeriassakin. Yle on näyttänyt Pokka pitää- sarjaa useaan otteeseen.

Komediasarjan luoja Roy Clarke arvelee kansainvälisen suosion syyksi sen, että jokainen tuntee jonkun Hyacinthin kaltaisen.

Patricia Routledgen esittämä keskiluokkainen kotirouva Hyacinth Bucket (tai Bouquet, kuten hän haluaa nimensä kirjoittaa, koska bucket tarkoittaa ämpäriä) ihailee ylikaiken yläluokkaista elämäntyyliä, ja tekee kaikkensa toteuttaakseen unelmansa "paremman väen" elämästä.

Toisten mielipiteille kuuro ja päällekäyvä Hyacinth piinaa tempauksillaan ressukkaa aviomiestään Richardia, sukulaisiaan ja naapureitaan.

BBC onkin nyt kaivanut suosikkihahmon naftaliinista ja aikoo tehdä hänestä uuden tv-sarjan.

Hyacinth seikkailee (siirryt toiseen palveluun) 1950-luvulle sijoittuvassa sarjassa 19-vuotiaana neitona, joka työskentelee eläkkeellä olevan ilmavoimien lentäjän palvelustyttönä.

Korjattu 18.2. nimivirhe Richard Attenborough David Attenboroughksi.

Suosittelemme sinulle