Hyppää sisältöön

Nyrkkeilijän homofobinen kommentti tuli kalliiksi – Nike purki sopimuksen Pacquiaon kanssa

Filippiiniläinen nyrkkeilijä Manny Pacquiao aiheutti kohun kuvaillessaan haastattelussa homopareja "eläimiä huonommiksi".

Floyd Mayweather (vas.) löi Manny Pacquiaon tuomariäänin 3-0.
Floyd Mayweather (vas.) ja Manny Pacquiao Kuva: EPA
Teemu Hallamaa

Urheilujätti Nike on purkanut sponsorisopimuksensa filippiiniläisen nyrkkeilytähden Manny Pacquiaon kanssa sen jälkeen, kun tämä kuvaili homopareja "eläimiä huonommiksi" televisiohaastattelussa aiemmin tällä viikolla. Nike toteaa tiedotteessaan Pacquiaon kommentin olevan "kammottava" ja ristiriidassa yhtiön arvojen kanssa.

Pacquiaon kommentti aiheutti tyrmistystä Filippiineillä ja tuhannet ihmiset allekirjoittivat vetoomuksen, jossa Nikeä pyydettiin purkamaan nyrkkeilijän sponsorisopimus. Pacquiao pyysi anteeksi kommenttiaan pian kohun jälkeen. Hän vetosi syvään uskoonsa ja totesi, ettei hän tuomitse ketään.

Filippiiniläisistä 80 prosenttia kuuluu katoliseen kirkkoon. Maa ei ole sallinut homoavioliittoja, vaikka pienemmät kirkot vihkivätkin samaa sukupuolta olevia avioliittoon.

Nike ehti sponsoroida Pacquiaoa yli kahdeksan vuoden ajan. 37-vuotias Pacquiao on voittanut maailmanmestaruuden kahdeksassa eri painoluokassa. Viime toukokuussa hän hävisi välisarjan titteliottelun yhdysvaltalaiselle Floyd Mayweatherille.

Pacquiao toimii kansanedustajana ja hänen uskotaan voittavan paikan Filippiinien senaatista toukokuun vaaleissa.

Suosittelemme sinulle