Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kotiseutu-uutisten omistaja vaihtuu

Liperin ja Rääkkylän paikallislehti Kotiseutu-uutiset saa uuden omistajan, lehti kertoo. Lehden pitkäaikaiset omistajat jäävät eläkkeelle. Kotiseutu-uutiset on yksi harvoista mediakonsernien ulkopuolisista, yksityisomisteisista paikallislehdistä.

Jari Partanen.
Kuva: Jutta Kurki
Anu Rummukainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tarmo Nenonen ja Riitta Parkkinen myyvät paikallislehti Kotiseutu-uutiset outokumpulaiselle toimittajalle, lehti kertoo nettisivuillaan.

Tulevan omistajan, Jari Partasen, kanssa on tehty esisopimus kaupoista. Uutisen mukaan sopimus koskee lehden liiketoimintaa ja Kotiseutu-uutisten julkaisuoikeuksia.

Kotiseutu-uutisten työntekijät siirtyvät uuden yhtiön palkkalistoille.

Kotiseutu-uutiset kirjoittaa, että Jari Partasella on 26 vuoden kokemus toimittajana paikallis- ja maakuntalehdissä. Hän oli noin 15 vuoden ajan Outokummun Seudun toimittajana. Kotiseutu-uutisten omistajaksi Partanen siirtyy Liperiin Pielisjokiseudun toimituksesta.

Liperin ja Rääkkylän paikallislehti perustettiin joulukuussa vuonna 1966. Tarmo Tenonen osti yhtiön itselleen vuonna 1985. Riitta Parkkinen tuli lehden toiseksi omistajaksi vuonna 1994, Kotiseutu-uutiset kirjoittaa.

Pohjois-Karjalassa on kahdeksan paikallislehteä, joista viisi on Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin omistuksessa. Kotiseutu-uutisten lisäksi konsernin ulkopuolisessa omistuksessa ovat Juuan ja Kolin alueen paikallislehti Vaarojen Sanomat sekä Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven paikallislehti Koti-Karjala.

_Korjattu klo 20:23 Pohjoiskarjalaiset paikallislehdet ovat pääsääntöisesti yksityisessä omistuksessa, ei vain Kotiseutu-uutiset kuten jutussa alun perin kerrottiin. _

Suosittelemme