Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Tältä näyttää Tapiolan uusi metroasema – Kiireiset viimeistelyt käynnissä

Espoon Tapiola pyrkii Kampin veroiseksi liikenteen ja kaupankäynnin keskittymäksi. Syksyllä liikennöintinsä aloittavan Länsimetron asema rakentuu laajenevan kauppakeskuksen alapuolelle. Saman katon alle tulee myös bussiterminaali ja 2 000 parkkipaikkaa.

Havainnekuva Tapiolan metroasemasta.
Kuva: Arkkitehtitoimisto APRT
Paula Tiainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensimmäinen metro liukuu Tapiolan asemalle tasan puolen vuoden kuluttua. Asema on jo miltei valmis, vaikka ei siltä näytä. 

– Rakennustyö on kiireisessä vaiheessa, mutta kyseessä on tällä hetkellä enää pintarakenteiden viimeistely. 95 prosenttia on jo tehty, vaikka rakennustavaraa vielä paljon asemalla onkin, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen vakuuttaa.

Muut Länsimetron asemat ovat suurin piirtein samassa rakennusvaiheessa.

Liukuportaiden asennusta Tapiolan metroasemalla.
Näkymä pysäköintitasolta metrolaiturille. Kuva: Yle

Kauppakeskus Ainoan alle rakennetun metroaseman yhteyteen valmistuu parkkipaikat 2 000 autolle ja yhtä monelle polkupyörälle. Parhaillaan käynnissä oleva kauppakeskuksen laajennus ja viereisen Stockmannin uudistaminen viisinkertaistaa Ainoan pinta-alan vielä tämän vuosikymmenen aikana.

– Me tullaan ohittamaan Kamppi kyllä neliöissä ja toivottavasti myös kävijämäärissä. Liikkeiden lukumäärässä todennäköisesti myös, mutta vuokraus on vielä kesken. Saa nähdä, että kuinka isoja tai pieniä kaupan yksiköitä tähän loppujen lopuksi tulee, kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg pohtii.

Nykyisen kauppakeskuksen katolle tulee asuntoja ja alle metroasema sekä bussiterminaali.
Nykyisen kauppakeskuksen katolle tulee asuntoja ja alle metroasema sekä bussiterminaali.

Tapiolan vuosia jatkuneelle mylläämiselle on todennäköisesti jatkoa luvassa vielä kauppakeskuksen viimeisen vaiheen valmistumisen jälkeenkin.

– Tapiola on elänyt Ruususen unta ja nyt on rakentamisvaihe taas käynnissä. Kun tämän metroaseman päällä oleva bussiterminaali saadaan kuntoon vuonna 2018, niin paljon on jo tehtynä. En silti yllättyisi, jos siinä vaiheessa vielä olisi muita rakennushankkeita käynnissä, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen myhäilee.

Suosittelemme