Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Luottokortti alkaa vinkua Monopolissakin – valmistaja hylkää leikkisetelit

Luottokortit tulevat myös lautapeleihin. Maailman tunnetuimpiin peleihin lukeutuvan Monopolin valmistaja on esitellyt uuden Monopoly Ultimate Banking -version, jossa ei enää jaeta leikkiseteleitä, vaan maksetaan muovirahalla. Kuluttajien ensireaktiot ovat olleet ristiriitaisia.

Monopolipelin uusin versio.
Uudessa Monopoli-pelissä ei enää käytetä lainkaan leikkiseteleitä. Kuva: Hasbro
Mika Hentunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lautapeli Monopolia valmistava Hasbro-yhtiö on esitellyt uutuuttaan Yhdysvalloissa lelumessuilla. Hasbro on aiemminkin yrittänyt siirtää Monopolin leikkiseteleistä muovirahaan, mutta kuluttajat eivät ole innostuneet asiasta.

Nyt yhtiö uskoo ajan olevan kypsä eikä Monopoly Ultimate Banking -pelissä siis liikutella käteistä enää ollenkaan. Pelaajalla on leikkiluottokortti ja -kiinteistökortti, jolla hän ostaa ja maksaa muovisessa kortinlukijassa.

"Vaikeampi pettää"

Valmistaja perustelee muutosta sillä, että muovirahan käyttö nopeuttaa peliä ja estää petokset sen aikana.

Pelin ystävien ensireaktiot ovat olleet kahtiajakautuneita.

Toisten mielestä muutos vastaa nykyajan huutoon. Toiset taas pitävät sitä huonona.

Vastustajat ovat huolissaan muovirahan vaikutuksesta lapsiin. Monopolilla on monille tärkeä opetustehtävä laskemisen ja rahan arvon osalta.

– Kukapa vanhempi ei ole ollut tilanteessa, jossa lapsi vaatii jotain ja saatuaan kieltävän vastauksen ehdottaa, että nostamme rahaa automaatista. Lasten olisi opittava, kuinka raha sinne automaattiin ylipäätään joutuu, Today.com -julkaisun raha-asiantuntija Jean Chatzky sanoo.

Suomen tulevaisuus auki

Monopoly Ultimate Banking tulee kauppoihin Yhdysvalloissa tänä vuonna. Monopolia Suomeen tuovasta Tammer-Tukku Oy:stä kerrotaan Ylelle, että uuden version mahdollisesta saapumisesta Suomen markkinoille päätetään keväällä.

Suosittelemme sinulle