Hyppää sisältöön

Menestynyt raviohjastaja hävisi 20 000 euroa Talvivaaraan – "Väärääkin tietoa annettiin"

Talvivaaran ylijuoksutusputki.
Kuva huhtikuulta 2015. Kuva: Yle
Salla Vuorikoski

Raviohjastaja ja -valmentaja Aki Antti-Roiko menetti mojovan summan rahaa Talvivaaraan. Uusi sijoituskierros kaivokseen ei varsinaisesti polttele miestä, mutta se ei ole täysin poissuljettu ajatus.

A-studion haastattelussa Aki Antti-Roiko kertoi tehneensä Talvivaaran osalta "keskivertosijoituksen" eli 20 000 euroa. Toiveissa oli kova tuotto.

- Paljon silloin puhuttiin, että se arvo tulee raketin lailla nousemaan. Pankkiiriliikkeillä oli osta-suositus. Toki tiedostin, että kaivostoiminnassa on riskinsä, mutta silloin puhuttiin, että myös vipu nousta ylöspäin on suuri.

Tappio tuntuu murheelliselta.

– On se iso tappio yhdestä yhtiöstä, kun tuollainen summa lentää taivaan tuuliin. Kyllä siitä silloin monenlaista väärääkin tietoa tuli. En edes kaikkia yksityiskohtia tiedä. Ne taitavat jäädä ikiajoiksi hämärän peittoon, Antti-Roiko sanoo.

On mahdollista, että velkasaneerauksessa oleva Talvivaaran kaivososakeyhtiö Oyj lähtee vielä hakemaan uutta rahoitusta. Tuolloin myös kymmenilletuhansille piensijoittajille tarjottaisiin mahdollisuutta sijoittaa lisää rahaa kaivokseen. Antti-Roiko ei pidä ajatusta mahdottomana, vaikka se vaatisi "aikamoista uskoa".

– Ei tämä paljon naurata enkä hirmu innolla ole vastaavaa summaa sijoittamassa uudestaan. Kaikista virheistä pitää oppia. Toisaalta, eihän sen näinkään pitäisi mennä, että toiset maksavat ja toiset korjaavat hedelmät.

– Ennen rakennettiin kylpylöitä isolla rahalla. Kun ne eivät kannattaneet, kunnat ottivat niitä haltuun. Ehkä tämä Talvivaarakin alkaa kannattaa, kun kaikki rahat ovat menneet. Nyt se on varmaan paljon edullisempi yritys alkaa pyörittää.

Suosittelemme sinulle