Hyppää sisältöön

Heidi Pakarinen lennähti hiekkarannoilta liikuttamaan urheilukansaa Salppurin monotansseissa

Vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarinen lähtee maanantaina levytysstudioon, mutta ensin hän tanssittaa kotikonnuille kokoontunutta urheiluväkeä.

Kuva: Anna Näveri / Yle
Nina Keski-Korpela

Lahdessa asuvan Heidi Pakarisen mielestä tunnelma Salppurissa on mahtava. Kisaradion lähetyksessä pieni näyte Bon Voyage -kappaleesta irtosi ilman isompia houkutteluja. Elämään kuuluu musiikkia, mutta paljon muutakin.

– On sellainen hyvä, levollinen tilanne tällä hetkellä. Tulin keskiviikon ja torstaina välisenä yönä Playa del Inglesistä viikon yhdistetyltä lomalta ja työmatkalta. Kävin siellä suomiravintolassa kolmena iltana laulelemassa, eli rentoa, hyvää ja rauhallista elämää.

Salpausselän kisoissa Heidi Pakarinen on käynyt katsojana muutamana talvena, mutta tällä kertaa hän oli mukana etkoilla laulamassa monotansseissa.

– Ehkä jossain oikein kovassa pakkasessa ulkolavalla olen esiintynyt ja Lahden torilla jouluaikaan, mutta eipä urheilutapahtumissa juuri ole tullut laulettua. Mutta mukavahan täällä on!

Uusi levy työn alle

Kisatunnelman jälkeen Pakarinen suuntaa levytysstudioon.

– Lähden levytysstudioon maanantaina ja ensi viikko on varattu levylauluja varten. Täytyy toivoa, ettei täällä vilustu tai kylmety! Niemisen Esa tuottaa levyn, tuntuu hyvältä.

Urheilu ja kulttuuri asetetaan usein vastakkain, mutta Pakarinen näkee yhdistäviä tekijöitä.

– Minua kiinnostaa se, mihin ihmiset kokoontuvat. Urheilu liikuttaa suomalaisia ja koskettaa tosi paljon, ihan niin kuin musiikkikin. Ne ovat semmoisia, mitkä liikuttavat ihmisiä pitkällekin, halutaan mennä yhdessä tekemään ja viettämään aikaa.

Hiihtäminen ei silti kuulu laulajan arkeen.

– Täytyisi päivittää hiihtokalusto: ihan mahtava laji, mutta ei ole tullut vähään aikaan harrastettua, ehkä joskus. Liike on aina hyvästä, Pakarinen muistuttaa.

Suosittelemme sinulle