Hyppää sisältöön

Gorillavauva syntyi harvinaisella keisarileikkauksella – katso video vastasyntyneestä

Keisarileikkauksen tekijäksi värvätty lähisairaalan gynekologi kertoi opiskelleensa gorillan anatomiaa samana aamuna. Vastaavia leikkauksia on tehty vain muutamia maailmassa.

Uutisvideot: Gorillavauva syntyi harvinaisella keisarinleikkauksella
Uutisvideot: Gorillavauva syntyi harvinaisella keisarinleikkauksella
Päivi Kerola

Bristolin eläintarhassa Britanniassa on syntynyt gorillanpoikanen keisarileikkauksella, eläintarha kertoi tiistaina. Hyvin poikkeukselliseen leikkaukseen ryhdyttiin 11 päivää sitten, kun gorillaemoa uhkasi hengenvaarallinen raskausmyrkytys.

Eläintarhan mukaan vielä nimeämätön naaraspoikanen tarvitsi aluksi hengitysapua, mutta nyt sekä emo että poikanen voivat nyt hyvin. Poikanen painoi syntyessään vain hiukan yli kilon.

Leikkauksen suoritti professori David Cahill, läheisen sairaalan gynekologi. Hän oli aiemmin saattanut maailmaan keisarinleikkauksella useita satoja ihmisvauvoja, mutta ei koskaan gorillaa.

– Olin lukenut aamulla vähän gorillan anatomiaa, vain tarkistaakseni, Cahill kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

– Kohtu on aivan samanlainen. Koko juttu tuntui omituisen tutulta, mutta hyvin oudolta. Koska sehän selvästi oli gorilla, siitä ei ole kysymystäkään... Todennäköisesti se on yksi kiinnostavimmista koskaan tekemistäni asioista, Cahill kuvaili.

Suosittelemme sinulle