Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Parikkalan kunnanjohtaja valtuuston erimielisyyksistä: "Palaute perusteltua, mutta käsiteltävä pienemmässä piirissä"

Parikkalan pienryhmät ottivat kantaa puheenjohtajan toimintatapoihin valtuustokokouksessa tiistaina. Parikkalan kunnanjohtajan mielestä palaute on perusteltua, mutta osapuolten pitää keskustella riidoistaan kokousten ulkopuolella.

Parikkalan kunnanvaltuusto kokouksessa
Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Pyry Sarkiola
Avaa Yle-sovelluksessa

Parikkalan valtuuston pienryhmät nostivat tiistain valtuustokokouksessa esiin, että ne ovat olleet jo pitkään tyytymättömiä valtuuston puheenjohtaja Sakari Paakkisen (kesk.) toimintaan.

Uus-Parikkalan sitoutumattomien valtuutettu Pekka Koiso-Kanttila kertoi pienryhmien puheessa, että puheenjohtajan harjoittama vähättely ja sättiminen vahingoittaa päätöksentekoa.

Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen tunnistaa valtuustoryhmien ja puheenjohtajiston välillä olevan pitkäaikaista erimielisyyttä, mutta ei ota kantaa poliittiseen päätöksentekoon. Huuskosen mukaan valtuustokokoukset eivät ole oikea paikka välien selvittelylle.

– Jotain perää palautteessa on, mutta kehottaisin valtuustoryhmien puheenjohtajia ja puheenjohtajistoa keskustelemaan asiasta pienemmässä piirissä.

Huuskosen mielestä päättäjien riidat eivät liity mihinkään tiettyyn asiaan, vaikka asia nousikin esiin tiistaina keskustan kaava-asioita käsitellessä. Hän pitää valtuustoa kuitenkin päätöksentekokykyisenä.

Suosittelemme sinulle