Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Vastaanottokeskuksen tulo sai vanhemmat varpailleen – Sari Hassinen saattaa tytärtään kouluun päivittäin

Niinisaloon perustettu vastaanottokeskus kuumensi tunteita Kankaanpäässä. Koululaisten vanhemmat vaativat lapsilleen koulukuljetuksia turvallisuuteen vedoten.

Sari Hassinen
Kuva: Anne Savin / Yle
Anne Savin
Avaa Yle-sovelluksessa

Kankaanpääläinen Sari Hassinen saattaa tytärtään kouluun joka päivä. Välillä saattamisesta huolehtii Sarin mies, mutta yksin matkaan ei lähdetä.

– Me kuljemme koulumatkat tyttären kanssa ja mukana on aina myös koira, kertoo Hassinen.

Hassinen ei ole ainut, joka huolestui lasten turvallisuudesta kuultuaan turvapaikanhakijoiden tulosta Niinisaloon. Moni muukin vanhempi huolehtii tällä hetkellä lasten koulumatkoista.

Poliisi on kuulemma luvannut puuttua asiaan, jos jotain tapahtuu.

Sari Hassinen

Niinisalossa kerättiinkin joulukuussa adressia, jolla vaadittiin kunnalta koulukuljetuksia vedoten lasten turvallisuuteen. Adressiin kertyi joulukuun alussa lähes sata nimeä.

– Sivistyslautakunnan vastauksessa adressiin todetaan, että turvapaikanhakijat eivät aiheuta vaaraa eikä aihetta koulukuljetusten järjestämiseen ole, kertoo pettynyt Hassinen.

– Poliisi on kuulemma luvannut puuttua asiaan, jos jotain tapahtuu. Me olisimme kuitenkin halunneet ehkäistä tulevat tapahtumat.

Ulkona liikkuminen vähentynyt

10-vuotias tytär ei saa kulkea yksin myöskään iltaisin.

– Ulkona liikkuminen on vähentynyt täällä yleensäkin todella paljon, kertoo Hassinen. Tosin koirien kanssa kuljetaan, joten se koetaan turvallisemmaksi.

Niinisalon keskustassa on kiinteistö, jossa on kioski. Samasta rakennuksesta on vuokrattu tiloja vastaanottokeskuksen koulutustiloiksi. Myös Sarin miehellä Juha Niemelällä on tiloja vuokralla rakennuksesta.

– Moni asiakas ei uskalla tulla sisälle ilman, että heidät haetaan parkkipaikalta. Se vaikeuttaa yritystoimintaa, kertoo Sari Hassinen.

Niinisalossa oli levottomuuksia jo ennen vastaanottokeskuksen avaamista. Yksi kolmesta vastaanottokeskuksen käyttöön tarkoitetuista rakennuksista poltettiin ennen kuin ensimmäiset asukkaat ehtivät muuttaa taloon.

Niinisalossa tyhjillään olleiden kerrostalojen asuttaminen alkoi joulukuun puolivälissä.

Sari Hassinen on A2 Turvattomuus-illan vieraana 2.3. klo 21.30 Yle TV2:ssa #a2ilta.

_Korjattu 25.2. klo 8.30: Vastaanottokeskuksena toimivat kerrostalot sijaitsevat varuskunta-alueen ulkopuolella. _

Suosittelemme