Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Infantino: Koko maailma tulee olemaan meistä ylpeä

Kansainvälisen jalkapalloliiton uusi puheenjohtaja Gianni Infantino haluaa palauttaa Fifan maineen.

Gianni Infantino.
Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan uusi puheenjohtaja Gianni Infantino on kovan urakan edessä. Fifan maine on tahriintunut vakavasti lahjonnan, väärinkäytösten ja kaikenlaisten skandaalien vuoksi. Infantinon edeltäjä Sepp Blatter on kuuden vuoden toimintakiellossa jalkapallosta.

Infantino päätti lähteä puheenjohtajaehdokkaaksi vasta kun Uefan puheenjohtaja Michel Platini joutui sanktioiden kohteeksi korruptioskandaalissa. Infantino ilmoittautui kisaan 26. lokakuuta. Nyt hänen tehtävänään on korjata Fifan maine.

- Palautamme Fifan maineen ja kunnioituksen. Koko maailma tulee olemaan meistä ylpeä, 45-vuotias lakimies sanoi valintansa jälkeen.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella Infantino sai 88 ja sheikki Salman bin Ebrahim Al Khalifa 85 ääntä. Prinssi Ali Bin Al Hussein sai 27 ääntä ja Jerome Champagne seitsemän ääntä. Toisella kierroksella valtaosa prinssi Alin ja Champagnen äänestäjistä siirtyi Infantinon taakse. Infantino sai 115 ja sheikki Salman 88 ääntä. Prinssi Al Hussein sai vain neljä ääntä eikä Champagne saanut yhtään ääntä.

- Tein ihmeellisen matkan ja tapasin monia fantastisia ihmisiä, jotka rakastavat jalkapalloa. Haluan olla teidän kaikkien puheenjohtaja, kaikkien 209 maan. Haluan tehdä töitä teidän kaikkien kanssa ja rakentaa uuden aikakauden, jossa jalkapallo on keskipisteessä, Infantino sanoi.

Suosittelemme