Hyppää sisältöön

Katajan tuore sentterihankinta leikkii lumessa ja tanssii kentällä – "Easley on se viimeinen puuttuva osa meidän palapeliä"

Joensuun Katajan koripallojoukkueen uusi ykkössentteri on todellinen hymypoika. Tony Easley on saapunut kaupunkiin tavoitteenaan mestaruus ja hauskanpito. Kaksimetrinen alabamalainen odottelee myös vaimonsa muuttoa ja Suomeen tutustumista.

Kuva: Esa Huuhko / Yle
Esa Huuhko

Joensuun luterilaisen kirkon takana komeilee kaupungin kenties suosituin pulkkamäki. Helmikuisena iltapäivänä se on jälleen täyttynyt iloisesti nauravista mäenlaskijoista.

Yksi laskijoista kiinnittää katseita huomattavasti muita enemmän. Tämä 206-senttinen tumma mies joutuu toden teolla miettimään, kuinka saa taivuteltua vartalonsa pinkin pulkan kyytiin.

Hän on Tony Easley, Joensuun Katajan koripallojoukkueen tuore vahvistus.

– Se oli todella hauskaa! Tämä oli ensimmäinen kerta kun pulkkailen ja en olisi arvannut, että tämä on näin hauskaa, Easley naurahtaa pulkkamäen juurella suuri amerikkalaishymy kasvoillaan.

Kaksimetrinenkin mahtuu pulkan kyytiin. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Easley on kotoisin Alabaman osavaltiosta, jossa talvet vastaavat säältään Suomen syksyä. Urallaan Easley on pelannut yliopistokoripallon lisäksi Italiassa, Israelissa, Turkissa ja Puolassa.

Ei siis kovinkaan talvisia maita Puolaa lukuun ottamatta.

– En ole koskaan nähnyt näin paljon lunta. Vau! Olen etelästä kotoisin, joten olen tottunut pitämään shortseja ja huppareita. Paksuihin talvitakkeihin pukeutumisessa on ollut totuttelemista, kaksi viikkoa Suomessa asunut amerikkalainen sanoo.

Sisäpelaamista ja hauskanpitoa

Joensuun Kataja on viihtynyt Korisliigan piikkipaikalla lähes koko kauden ajan. Silti joensuulaisten joukkueenjohto ei ole ollut täysin tyytyväinen joukkueen sentteripeliin.

Easley lennätettiinkin Joensuuhun nappaamaan ykkössentterin tontti Carson Desrosiersilta.

– Meidän peli on ollut ehkä liikaa kaukoheittojen varassa ja tarvitsimme hyökkäyspään sisäpelaamiseen kovempaa asetta. Voidaan sanoa, että Easley on se viimeinen puutuva osa meidän palapeliä, Katajan toiminnanjohtaja Ville Tuominen kommentoi joukkueen harjoituksissa.

– Haluan vain auttaa joukkuetta kaikilla mahdollisilla tavoilla, olla osa joukkuetta ja lopulta voittaa mestaruuden. Samalla voi pitää hauskaa, Easley linjaa.

Harjoituksissa Tony Easley esiintyy rennosti, mutta keskittyneesti. Kapteeni Teemu Rannikon neuvot voivat olla keväällä kullan arvoisia. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Easleyn taipumus ainaiseen hauskanpitoon näkyy pulkkamäen lisäksi korisparketeilla. Hänet voi nähdä otteluiden aikana tekemässä erilaisia tanssiliikkeitä.

– Kun kuulen hyvää musiikkia, en voi olla heilumatta. Sitä paitsi koripallo ei ole maailman vakavin asia. Minulle on tärkeää olla positiivinen ihminen ja jos saan katsojan hymyilemään tanssiliikkeilläni niin mikäs sen hienompaa, sentteri kertoo.

Positiivisuus on tärkeeä Tony Easleylle. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Vapaa-ajallaan Easley nauttii erityisesti ulkona liikkumisesta ja videopelien pelaamisesta. Niitä hän pelaa yhdessä vaimonsa kanssa, joka saapuu Joensuuhun maaliskuun alussa.

Easleyn pariskunnalla on vielä paljon muutakin tekemistä edessään ennen kuin koripallokausi ja Tonyn sopimus päättyvät.

– Vaimo on googlannut kaiken mahdollisen Suomeen liittyen. Hän haluaa muun muassa koiravaljakon kyytiin. Minä puolestaan haluan nähdä revontulet, ne ovat kuulemma upeat täällä, Easley haaveilee.

Suosittelemme sinulle